Helena Seger, nekadašnja švedska manekenka, dokaz je čuvene teorije da iza svakog uspješnog muškarca stoji jaka žena. U ovom slučaju vjerovatno i zrelija, pogotovo ako se prisjetimo duhovite izjave Zlatana Ibrahimovića da mu „nikako nije jasno šta toliko pametna žena radi sa manijakom kao što je on“.

– Jedino me ona razumije. O svemu možemo da razgovaramo, priznao je jednom slavni fudbaler, koji sa životnom saputnicom ima dva sina, Maksimilijana i Vinsenta, prenosi Hello.

Sudbonosni susret dogodio se prije više od dvije decenije. Međutim, dugogodišnju vezu nikad nisu krunisali brakom. Popularni Ibra sada je objasnio i zbog čega.

U intervjuu sa Pirsom Morganom nekadašnji fudbaler odgovarao je na niz privatnih pitanja, pa se tako dotakao i teme koja decenijama mnoge intrigira.

– Zaprosio sam je i rekla je ne. To je bilo prije nekoliko godina, otkrio je Ibrahimović.

– Rekao sam, poslije 20 godina, zaslužuješ da budeš u braku sa mnom. Rekla je: „Ne, ne moram da budem u braku s tobom da bih bila s tobom”. Ona je jaka, vrlo jaka”, otkrio je Zlatan.

Čini se da se samouvjerenom sportisti dopalo što je odbijen. Helena za to ima jak razlog.

– Ne želim da me etiketiraju kao „ženu fudbalera”. Naporno sam radila da bih stekla sve što imam. Odrekla sam se mnogih stvari, sama se borila za sebe. Mislim da bi brak mogao da mi poremeti taj osjećaj nezavisnosti, ispričala je jednom prilikom.

Originalni tekst