Estradni mag, kako Sašu Popovića zovu, mnogo puta do sad je dokazao da je tata šoubiznisa koji je danas zaslužan za mnoge karijere pjevača, a malo ko zna da upravo on potpisuje i mnoge domaće hitove.

Saša nikad nije krio da je pjesme pisao iz hobija, uporedo sa svojim primarnim zanimanjem, a hrabrost da ih objavi dobio je od menadžera „Slatkog greh“ Rake Đokića.

Tako je davne 1985. godine komponovao i aranžirao jednu od najljepših Breninih balada pod nazivom „Nežna žena“, dok je tekst napisala Radmila Mundrinić.

Poslije „Slatkog greha“ sa kojim su Brena i Saša harali bivšom Jugoslavijom, nekadašnje kolege i kumovi su 1998. godine osnovali sopstvenu „Grand“ produkciju, kada je Popović proglašen za najjačeg biznismena u svijetu šoubiznisa.

Opšte je poznato da je Saša promijenio Breni život iz korijena i iz Brčkog preselio je u sprsku prijestolnicu gdje je kasnije sa „Slatkim grehom“ punila hale i dvorane širom Jugoslavije.

Prvog susreta porodice Lepe Brene i nekadašnjeg frontmena „Slatkog greha“ pjevačica se i dan danas sjeća.

  • U to vrijeme sam studirala već šest mjeseci, a onda je došao Saša da me pita da budem dio grupe. Kada ga je moj otac vidio, Sale je imao 45 kilograma sa krevetom i onu palačinku od kravate oko vrata i neko odijelo je nosio. Tati to nije djelovalo ozbiljno. Bilo mu je neozbiljno da radim u nekom takvom bendu, tako da nije vjerovao u to i jedva mi je dozvolio da odem i radim sa “Slatkim grehom”. To je bilo zato što mu Sale nije odavao neki ozbiljan utisak, a ja sam bila sretna što ga nije izbacio iz kuće – prisjetila se svojevremeno Brena za domaće medije

(Express / Grand.nova.rs)

Originalni tekst