Svetska senzacija bila je kada Novak Đoković u 2. kolu Indijan Velsa šokantno izgubio od teniskog anonimusa. Luka Nardi je tada bio „vest dana“, ali… Rolan Garos je za njega završen već na samom početku. Sada je on doživeo iznenađenje.

ОН ЈЕ ПОБЕДИО ЂОКОВИЋА: Ево како је у 1. колу Ролан Гароса прошао Лука Нарди, који је недавно елиминисао Новака

FOTO: Tanjug/AP

Krenimo redom, kako je i red.

Podsetimo najpre da je Italijan, kao potpuni autsajder, Đokovića na pomenutom mastersu pobedio sa 6:4, 3:6, 6:3. Odmah potom izgubo je u dva seta od Tomija Pola (4:6, 3:6), a zatim i na startu kvalifikacija u Majamiju od Menšika, takođe sa 0:2.

Iako je uzeo titulu na čelendžeru u Napulju (pobedivši u finalu Erbera sa 2:1), Nardi je u nastavku sezone beležio više poraza nego pobeda: u Monte Karlu je ispao u drugom kolu kvalifikacija od Aleksandrea Milera iz Francuske (važan za nastavak ove priče), zatim je očekivano poražen od Feliksa Ože-Alijasima na početku mastersa u Monte Karlu. Izgubio je Italijan i na startu ATP turnira u Bukureštu (od Sejbota Vilda), a posle jednog trijumfa u Rimu, nad Altmajerom, poražen je u dva seta od Runea, da bi na Otvoreno prvenstvo Francuske stigao posle rane eliminacije sa čelendžera u Torinu (Volf ga je dobio u tri deonice).

Sada, kao 70. teniser sveta, Luka Nardi je na pariskoj šljaci igrao protiv svog nedavnog „dželata“, Aleksandrea Milera. 

I, iako je Francuz, koji je nastupio zahvaljujući specijalnoj pozivnici organizatora, tek 90. na ATP listi, deklasirao je Nardija – konačan rezultat je glasio 3:0, po setovima, 6:4, 6:1, 6:3.

Miler će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz novog francusko-italijanskog duela, Fil – Arnaldi.

Podsetimo, dok je Nole u sedmici na izmaku igrao u Švajcarskoj, više nego zanimljiv žreb za Rolan Garos je obavljen, a upravo tamo je najbolji teniser sveta stigao posle novog šok-poraza, i to od Mahača.

Ako vas tenis zanima, a naročito šta u njemu radi Novak Đokovićpratite sve o tome na sportskim stranicama „Novosti“. Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković – Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst