KOORDINATOR koji je označio lokaciju napada na Krokus siti hol i put bekstva do granice sa Ukrajinom zove se Sajfulo, saopštili su tokom ispitivanja optuženi za teroristički napad.

ОН ЈЕ ОРГАНИЗОВАО НАПАД И БЕКСТВО: Откривено име координатора терористичког атака у Москви

Foto: Tanjug/AP Photo/

-Sajfulo nam je rekao da idemo u Ukrajinu, u Kijev i tamo će nam dati milion rubalja, rekao je jedan od njih.

Snimak ispitivanja objavio je ruski Prvi kanal.

Napad na „Krokus Siti Hol“

Prema poslednjim informacijama, broj poginulih u terorističkom napadu u „Krokus siti holu“ poginule 144 osobe, od čega šestoro dece, a povređena je 551 osoba. Osmoro dece u napadu je izgubilo oba roditelja, a starateljstvo nad njima preuzimaju rođaci.

Četvorica terorista, koji su krvavi pir počinili za svega 18 minuta, presretnuti su u Brjanskoj oblasti, na manje od 100 kilometara od rusko-ukrajinske granice, dok su belim „renoom“ pokušavali da pobegnu u Ukrajinu.

Iz njihovih izjava proizlazi da je napad izveden za novac, ali jasnu sliku o tome koji su bili njihovi motivi za napad i ko su nalogodavci jednog od najkrvavijih terorističkih napada u istoriji Rusije za sada nije moguće složiti.

Moskovski sud odredio im je pritvor do 22. maja. Optuženi su za terorizam i priznali su krivicu, a za to delo preti im doživotna robija.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO – RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

HITNO SAOPŠTENJE MUP-A: Oglasili se o potrazi za telom Danke Ilić

HITNO SAOPŠTENjE MUP-A: Oglasili se o potrazi za telom Danke Ilić

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) intenzivno sprovode detaljnu pretragu terena na teritoriji grada Bora u potrazi za telom dvogodišnje Danke Ilić za čije se teško ubistvo sumnjiče S. J. (1974) i D. D. (1974), obojica iz Bora, a koji su uhapšeni 4. aprila ove godine.

07. 04. 2024. u 11:03

Originalni tekst