Beta/AP/David Zalubowski

Nikola Jokić je odigrao još jednu statistički “monstruoznu” utakmicu, ali ovog puta njegovih 30 poena, 12 skokova i 12 asistencija, imaju još veću važnost. Uz novi, deveti tripl-dabl u sezoni, ostvarena je i pobeda protiv lidera Istočne konferencije – Boston Seltiksa u duelu koji je najvaljen kao sudar konferencijskih lidera. Denver je pobedio 123-111-

Jokić je ove sezone izuzetno efikasan, sinoć je šutirao 10 od 13 iz igre, uz svih osam pogođenih slobodnih bacanja. Brus Braun je odigrap znalajnu ulogu sa 21 poenom pošto je uskočio u prvu postavu umesto povređenog Džamala Mareja.

“On je moj MVP. Trebalo bi da bude MVP treći put zaredom”, rekao je Braun. “On radi sve za nas. Bez njega ne znam gde bismo bili.”

A Dnever je sada lider Zapadne konferencije. Postigli su 10. pobedu u poslednjih 12 utakmica.

U jednom trenutku utakmica je stopirana zbog toga što je Bostonov Robert Vilijams iskrivio obruč tokom zakucavanja.

“Nisam znao šta sam učinio dok saigrači nisu počeli da me okrivljuju. Nikad nisam uradio nešto slično”, rekao je.

U organizaciji nešto nije štimalo.

“Pokušali su da poprave obruč, ali kad smo se vratili i dalje izgledalo da je iskrivljen. Samo smo gubili vreme”, rekao je jedan od najvažnijih igrača Bostona Džejlen Braun.

Braun je postigao 30 poena, a Džejson Tejtum 25. Osim sudar lidera konferencija, ova utakmica je najavljivana i kao sudar dvojice kandidata za ovogodišnju MVP nagradu, Jokića i Tejtuma.

Zato su navijači Seltiksa koji su bili prisutni na utkamici u Denveru, kada bi Tejtum stao na liniju slobodnih bacanja uzvikivali MVP, MVP… A onda je usledio istovetni odgovor navijača Denvera. Ali, Tejtum je dobio i oJokićev odgovor na terenu…

Originalni tekst