• Bez ulaska u objekat benzinske stanice, posle samouslužnog točenja goriva, kupac plaća karticom na točionom mestu, bezbedno i brzo
  • OPT – sistem samouslužnog točenja i brzog plaćanja, instaliran je, za sada, na dve OMV pumpe: Jurija Gagarina u Beogradu i Novi Sad 2 u Bulevaru vojvode Stepe 

Sistem plaćanja OPT (Outdoor Payment Terminals) ili plaćanje karticom na samom točionom mestu, još jedna je novina na tržištu koju OMV uvodi na svoje benzinske stanice, kako bi vozačima obezbedio još efikasnije, brže i bezbedno plaćanje

Plaćanje je omogućeno bankarskim platnim karticama, kontaktno i beskontaktno, ali i poslovnim korisnicima, odnosno Routex card klijentima

Ovaj sistem funkcioniše vrlo jednostavno, idealan je način za plaćanje ukoliko ste u žurbi i želite brzo da obavite kupovinu: na točionom mestu gde ste natočili gorivo, nalazi se i aparat za OPT plaćanje na kome završavate svoju transakciju.

Čitav proces teče bez zadržavanja jer se na benzinskim stanicama sa OPT načinom plaćanja praktično formira „fast line“ – “traka” za vozače koji na ovaj način žele da plate gorivo kako bi što pre nastavili svoju vožnju, po sistemu „Natoči, plati i kreni“. 

Za sada, ovaj način brzog plaćanja, dostupan je na dve OMV benzinske stanice, Jurija Gagarina u Beogradu i Novi Sad 2, u Bulevaru vojvode Stepe bb. 

OMV Aktiengesellschaft

Sa prihodima od prodaje Grupe od 62 milijarde evra i radnom snagom od oko 22.300 zaposlenih u 2022. godini, OMV je među najvećim industrijskim kompanijama u Austriji.

U oblasti hemikalija i materijala, OMV je preko svoje podružnice Borealis jedan od vodećih svetskih dobavljača naprednih i održivih poliolefinskih rešenja i lider na evropskom tržištu u recikliranju osnovnih hemikalija i plastike. Zajedno sa svoja dva velika zajednička preduzeća – Borouge (sa ADNOC-om, u UAE i Singapuru) i Baistar™ (sa TotalEnergies, ​​u SAD) – Borealis isporučuje proizvode i usluge kupcima širom sveta. OMV-ova kompanija Fuels & Feedstock proizvodi i prodaje goriva, kao i sirovine za hemijsku industriju, upravlja sa tri rafinerije u Evropi i drži 15% udela u zajedničkom preduzeću za preradu u UAE. OMV upravlja sa oko 1.700 benzinskih stanica u osam evropskih zemalja. U segmentu energetike, OMV istražuje i proizvodi naftu i gas u četiri ključna regiona centralne i istočne Evrope, Bliskog istoka i Afrike, Severnog mora i Azijsko-pacifičkog regiona. Prosečna dnevna proizvodnja u 2022. iznosila je 392 kboe/d. Njegove aktivnosti takođe uključuju poslovanje sa niskim emisijama ugljenika, kao i celokupno poslovanje sa gasom.

OMV namerava da pređe sa integrisane kompanije za naftu, gas i hemikalije kako bi postao vodeći dobavljač inovativnih i održivih goriva, hemikalija i materijala, dok istovremeno preuzima vodeću globalnu ulogu u cirkularnoj ekonomiji. Prelaskom na poslovanje sa niskim emisijama ugljenika, OMV nastoji da postigne neto nultu emisiju gasova u sva tri opsega najkasnije do 2050. godine.

OMV akcijama se trguje na Bečkoj berzi (OMV) i kao američke depozitne potvrde (OMVKY) u SAD.

Post Views: 19

Originalni tekst