KOŠARKAŠI Olimpijakosa osvojili su treće mesto u Evroligi, pošto su pobedili Fenerbahče sa 87:84 (24:16, 24:21, 18:25, 21:22).

ОЛИМПИЈАКОС ТРЕЋИ У ЕВРОПИ: Тим из Пиреја после драме победио Фенербахче у Евролиги

FOTO: Tanjug/AP

Mnogi su mišljenja da ova utakmica nije imala neki značaj, ali obe ekipe su želele trijumf i na kraju su do njega stigli crveno-beli koji su tako pokvarili plasman u odnosu na prošlu sezonu kada su u finalu poraženi od Real Madrida.

Tim Jorgosa Barcokasa je mnogo bolje otvorio utakmicu i na odmor je otišao sa dvocifrenom prednošću – 48:37. Ipak, ekipa iz Istanbula je kvalitetnije ušla u nastavak duela.

Izabranici Šarunasa Jasikevičijusa su u nekoliko navrata prišli na jedan poen zaostatka, no Olimpijakos je imao +4 pred poslednji period 66:62, zahvaljujući Janulisu Larencakisu koji je u poslednjoj sekundi trećeg kvartala pogodio trojku.

Olimpijakos je u četvrtom periodu vrlo brzo vratio dvocifreno vođstvo, a najzaslužniji za to je bio odlični Alek Piters koji je čak tri puta precizan van linije 6,75 u tom delu susreta.

Delovalo je da će tim iz Pireja bez većih problema privesti duel kraju, ali su greškama omogućili rivalu da unese neizvesnost u duel. Fener se vratio trojkama Vilbekina i Šanlija. Mogao je turski centar da donese produžetak svom timu, no nije pogodio šut za tri poena. Nakon tog šuta pogodio je drugi na 0,7 sekundi do kraja, ali taj koš nije priznat pošto je isteklo vreme. Crveno-beli su na kraju imali dosta sreće i osvojili su treće mesto.

Najefikasniji kod pobednika bio je Alek Piters sa 20 poena, pratio ga je Najdžel Vilijams-Gos sa 12. Kada su u pitanju srpski reprezentativci u timu iz Pireja, Nikola Milutnov je brojao do 10, dok se Filip Petrušev nije upisao u strelce. Na drugoj strani najbolji je bio Dajšon Pjer sa 19, dok je Skoti Vilbekin dodao 16. Marko Gudurić je postigao šest poena.

Podsetimo, u finalu koje je na programu od 20 sati igraju aktuelni šampion Real Madrid i Panatinaikos. Taj meč možete pratiti uživo na portalu „Novosti“.

BONUS VIDEO: NOVI LjUBIMAC „DELIJA“: Ovom igraču Zvezde su navijači skandirali pred drugi meč finala

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst