KOŠARKAŠI Olimpijakosa deklasirali su Barselonu rezultatom 92:58 (21:23, 32:14, 19:10, 20:11) u četvrtom meču četvrtfinalne serije plej-ofa Evrolige čime su izjednačili na 2:2 pa će odluka o plasmanu na Fajnal for pasti u Španiji.

ОЛИМПИЈАКОС ДЕКЛАСИРАО БАРСЕЛОНУ: Мајсторица одлучује ко иде у Берлин на Фајнал фор Евролиге

Foto: EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Katalonci su mnogo bolje otvorili meč i imali plus sedam (19:12) u finišu prve četvrtine, ali je usledio veliki preokret domaćina koji je sredinom druge deonice stekao velikih +19 (45:26), a na poluvremenu je bilo 53:37.

Nastavio je Olimpijakos da „melje“ rivala pa je posle 30 minuta igre bilo je 72:47 i već tad je bilo jasno da će se igrati pet, odlučujući meč, koji je, kako piše na sajtu Evrolige, zakazan za nedelju u Barseloni.

Šakil Mekisik je predvodio tim iz Pireja do pobede sa 20 poena, 12 je dao Mustafa Fal, a po 11 Ajzeja Kenan i Najdžel Vilijams-Gos. Filip Petrušev je postigao 10 poena (4/8 dvojke, 2/2 bacanja) uz pet skokova, a Nikola Milutinov osam poena (3/4 dvojke, 2/2 bacanja) i devet skokova.

Džabari Parker je sa 10 poena bio jedini dvocifreni u Barseloni. Nikola Kalinić je postigao dva poena (1/3 dvojke, 0/2 trojke).

Podsetimo, za sada se na Fajnal for plasirao samo branilac titule, Real Madrid koji se sa 3:0 bio bolji od Baskonije.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić – od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst