JEDAN od najboljih teniskih trener Patrik Muratoglu izabrao je pet najboljih forhenda u istoriji „belog sporta“.

     !

FOTO: Tanjug/AP

U njegovom izboru nije bilo mesta za Novaka okovia, verovatno zato to je u prvoj polovini karijere najbolji teniser svih vremena kuburio sa ovim udarcem.

– Forhend je bezsumnje jedan od najlegendarnijih udaraca u istoriji tenisa. Neverovatna kombinacija preciznosti i snage pomae mu da stalno udara loptu ‘svit spotom’, a to ga ini najboljim forhendom svih vremena – rekao je Muratoglu o Rafaelu Nadalu, za koga kae da ima najbolji forhend u istoriji.

Meutim, ako je bilo oekivano da Nadal dobije prvu poziciju, Muratoglu je mnoge iznenadio kada je na drugo mesto stavio Fernanda Gonzaleza, ispred Rodera Federera, Pita Samprasa i Huana Martina del Potra.

Foto arhiva VN

Iznenauje vas to? Ne bi trebalo. Njegov forhend je bio razoran, sposoban da konstantno kombinuje impresivnu snagu i preciznost objasnio je Muratoglu, iji izbor je naiao na brojna negodovanja na drutvenim mreama.

ileanca su tokom karijere zvali Mister forhend, ali je njegov minus da nikada nije uspeo da kvalitet ovog udarca pretoi u veliki uspeh na terenu. Od 11 titula, nijedna nije ni na grend slemovima ni na mastersima. Od 11 finala istiu se Australijski open 2007, srebro na Olimpijadi u Pekingu 2008, mastersi u Rimu i Madridu.

Nije poznato zbog ega jeMuratoglu ovako potcenio Novaka okovia, moda samo da bi dobio bolji „odjek“ na drutvenim mreama poto ipak ivi od svoje teniske akademije koju na ovaj nain reklamira. Prethodno je i hvalio Noleta, ali je moda sad napravio „preokret“ od kada sarauje ponovo sa „novim Novakom“ iz Danske Holgerom Runeom.

Bonus video POSLE 7 GODINA PENZIJE Ana Ivanovi se vratila tenisu – Nadalova sestra poslala poziv

BONUS SADRAJ

Knjiga o naem asu koja je izazvala veliku panju nosi naziv „Novak, pariske prie„. Proite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada nevienim fotografijamapredstavljen je ivot slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poruite jo danas ovo remek-delo koje e vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporuujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst