DOK se mladi teniseri u trkuju u pohvalama na raun Novaka okovia, koji nesebino pomae budue talente, neki za to uzimaju ba velike pare.

!    ,      ,      ()

FOTO: Tanjug/AP

Naime, podsetimo se rei mladog ekog tenisera Jakuba Menika koji je pre nekoliko dana izjavio da se zbog Novaka bavi tenisom.

– Novak je moja teniska inspiracija. Zbog njega sam poeo da igram tenis. On je moj idol. Da nije njega ne bih bio ovde gde sam danas, rekao je osamnaestogodinji teniser.

Njegov trener potom je otkrio da je Novak okovi pozvao Menika da mu se prikljui na privatnim asovima u Crnoj Gori.

To nije izolovani sluaj, okovi je bio od velike pomoi i mladom teniseru iz Novog Pazara, Hamadu Meedoviu, koji je osvojio masters buduih zvezda, a o Noletu je imao samo rei hvale.

Novak ga je obuavao u svojoj akademiji, a od njegove porodice traio samo jedno:

– Kada sam priao sa Novakom on mi je rekao:

– Edo, ne radim ovo zbog para! Imam gde zaraujem novac. Jednostavno, moja uloga i moj zadatak je da pomognem. Kakav bih ja kao ovek bio ako ne bih deci koja to zasluuju, koja vole tenis, jo i postiu rezultate, pomogao, otkrio je Hamadov otac, Eldin Meedovi, u razgovoru za sportal poetkom decembra meseca.

Ipak, da nisu svi kao Srbin pokazuje primer panaca Karlosa Alkaraza i Rafaela Nadala. Oni su u sponzorstvu Netfliksa zakazali teniski me koji e biti prenoen na pomenutoj platformi, a za ulaznicu e gledaoci morati papreno da plate.

Netflix announced today that the Nadal-Alcaraz match scheduled for March 3rd will be at 12.30pm local time in Las Vegas, which is prime time in Europe (9.30pm in Spain). pic.twitter.com/mVibqwFIlQ Jos Morgado (@josemorgado) February 16, 2024

Meu e prisustvovati 12.000 gledalaca u Mielob areni u Las Vegasu.

Najjefitnije cene karata kreu se izmeu 250 i 500 dolara, dok one u prvom redu idu i do 3.000 dolara.

Da stvar bude gora, dok okovi svoje znanje i uticaj koristi da stvara mlade tenisere, budue zvezde, o emu svedoe Meedovi i Menik, Nadal i Alkaraz papreno zarauju od toga…

Privatni as sa Karlosom Alkarazom ili Rafaelom Nadalom kotae vas neverovatnih 150.000 dolara, a ukoliko se radi o grupnom asu, „samo“ 50.000 dolara.

Primera radi, Frances Tiafo naplauje asove 25.000 dolara, Sam Izner i Sem Kveri, 2.000 dolara, dok Patrik Muratoglu svoje znanje unovuje sa 7.500 novanica po treningu.

Kada se ova vest proula, navijai su izrazili svoje negodovanje na drutvenim mreama, a srpskoj javnosti jo jedan je pokazatelj da niko nije kao Novak okovi koji dobrobit i budunost tenisa stavlja ispred linog profita.

BONUS VIDEO: DOEK ZA PAMENjE: Zajedniko uivanje koarkaa Srbije i navijaa

BONUS SADRAJ

Knjiga o naem asu koja je izazvala veliku panju nosi naziv „Novak, pariske prie„. Proite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada nevienim fotografijamapredstavljen je ivot slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poruite jo danas ovo remek-delo koje e vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporuujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vaim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst