Republička izborna komisija donela je odluke o ponavljanju parlamentarnih izbora na 31 biračkom mestu u subotu 30. decembra, pa će u mestima u kojima se oni održavaju od srede u ponoć na snazi biti izborna tišina, prenosi N1.

Građani će na 31 biračkom mestu, na kojima se ponavljaju izbori, glasati od sedam do 20 sati, kada se zatvaraju biračka mesta.

Tokom izborne tišine zabranjena je izborna propaganda, održavanje predizbornih skupova na javnim mestima i objavljivanje procene izbornih rezultata.

Na biračkom mestu i na 50 metara od biračkog mesta zabranjeno je isticanje simbola političkih stranaka i drugog propagandnog materijala.

Ako se ta odredba ne poštuje, birački odbor se, po zakonu, raspušta, a glasanje se na tom izbornom mestu ponavlja.

Birači će na vanrednim parlamentarnim izborima moći da glasaju za 18 lista, a glasanje se ponavlja za oko 15.000 birača.

Glasanje za izbor za narodne poslanike se na tim mestima ponavlja jer nisu mogli da se utvrde rezultati izbora održanih 17. decembra ili zbog poništavanja glasanja.

Glasaće se na pojedinim biračkim mestima u Babušnici, Bojniku, Velikom Gradištu, Vlasotincu, Kuli, Trsteniku, u Žagubici, Koceljevi, Lebanu, Petrovcu na Mlavi, Plandištu, Raški, Svrljigu, Tutinu i Ćupriji.

Post Views: 2

Originalni tekst