Novak okovi ponovo „die buru“ u svetu tenisa. ak i kada ne igra.

 :

Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Kao to su vam „Novosti“ ve javile, okovi je i ovog ponedeljka, na najnovijoj ATP listi, najbolji teniser sveta.

To maltene vie „i nije vest“, ali, zapravo, ba to to Nole ostvaruje na svetskom rangiraanju toliko je nestvarno – da su okirani ak i najvei poznavaoci tenisa.

Evo samo jednog primera.

Vodei panski teniski portal „Brejk lopta“, naravno, u prvi plan stavlja panske zvezde, Rafaela Nadala i Karlosa Alkaraza, ali direktor tog medija, Hoze Moron, nije mogao da sakrije svoje zaprepatenje kada je spoznao sledeu istinu:

-Novak okovi danas zapoinje svoju 414. nedelju kao svetski broj 1. Odnosno, dve godine je due na prvom mestu rang liste od drugoplasiranog u istorji tenisa, Rodera Federera, koji je bio na elu 310 sedmica. Mislim da do kraja ivotaneu videti da neko uzme ovaj rekord Srbinu – poruio je on na drutvenim mreama.

Novak Djokovic suma hoy su semana nmero 414 como Nmero 1 del mundo. Esto es, DOS AOS MS siendo el mejor del Ranking que el segundo de la lista, Roger Federer, que sum 310.

No creo que yo vea a alguien quitarle este rcord al serbio en toda mi vida. pic.twitter.com/Fse7OXvldL Jos Morn (@jmgmoron) February 26, 2024

A upravo tako: od danas je Nole za tano dve godine due na ATP vrhu nego to je to bio vajcarac. Roderovih 310 sedmica + 52 + 52 = okovievih 414.

Na treem mestu „vene liste“ je Pit Sampras sa 286, etvrti po broju nedelja na teniskom vrhu je Ivan Lendl sa 270, peti je Dimi Konors sa 268, a jedini preostali koji je due od 200 sedmica bio prvi na ATP listi je Rafael Nadal (209.).

Nastavi li Nole u dosadanjem ritmu, uskoro e dvostruko due biti „teniski vladar sveta“ od Rafe, za ta Srbinu nedostaju jo etiri sedmice na prvom mestu (tada e imati 418 takvih nedelja, to e biti duplo vie od Nadalovog uinka).

Rafael Nadal / FOTO: Tanjug/AP

Koliko je nestvaranokoviev rekod po broju nedelja na vrhu ATP liste?

Na portalu „Novosti“ i inae moete da itate brojne zanimljive i vane vesti o okoviu, ali kada je nedavno u naoj redakciji na red dolo konstatovanje injenice „da je Nole i dalje prvi na svetu“, dolo je i do jednogzanimljivog momenta:

Ispostavilo se da je srpski as due na vrhu nego neke legende tenisa zajedno, bez obzira na godine.

I, evo samo etiri takva primera, a da se ne ponavlja ni jedan od istinskih asova „belog sporta“ u ovom poreenju:

Naime…

Novak okovi je na vrhu ATP liste

duenego Roder Federer i Stefan Edberg zajedno (310 + 72 nedelje);

duenego Pit Sampras, Bjern Borg i Boris Beker zajedno (286 + 109 + 12);

duenego Rafael NadalDon Mekinro i Mats Vilander zajedno (209 + 170 + 20);

duenego Dimi Konoros, Andre Agasi i Endi Marej zajedno (268 + 101 + 41)

i tako dalje, i tako dalje…

Sudei po ovim podacima, po nedavnoj objavi Eurosporta da svi zajedno bivi „brojevi 1“ nisu posle 30. roendana bili na vrhu koliko Nole sam, sudei i po onim podacima o svim „velikim titulama“te da okoviu nema ravnog po broju grend slem pehara, ili po broju trofeja do kojih je doao pobedivi trojicu ili vie igraa iz samog svetskog vrha -tzv. „GOAT“ trka („GOAT“, skraenica od engleskog „greatest of all time“, tj. „najbolji svih vremena“) je, izgleda, zavrena.

Aline i Novakova pria, jer… iako je doneo odluku zbog koje gubi ATP bodove, okovi uskoro nastavlja pohod.

Pratite zato i dalje sve vesti o Noletu na sportskim stranicama „Novosti“. Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak okovi – Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRAJ

Knjiga o naem asu koja je izazvala veliku panju nosi naziv „Novak, pariske prie„. Proite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada nevienim fotografijamapredstavljen je ivot slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poruite jo danas ovo remek-delo koje e vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporuujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst