MNOGOBROJNI vernici dolaze da se poklone Ikoni Majke Božije umekšanje zlih srca koja je još danas izložena u Crkvi Svete Trojice u Beogradu.

ОГРОМНЕ ГУЖВЕ КОД ЦРКВЕ СВЕТОГ МАРКА: Верници дошли да се поклоне чудотворној икони Мајке Божије, верује се да има огромну моћ (ФОТО)

Foto: Instagram printskrin/serbialive_beograd

Od jutarnjih časova stvoren je red vernika, dug nekoliko stotina metara do ulaza u hram Ruske pravoslavne crkve u Beogradu.

Ikona je juče iz Moskve stigla u Srbiju u organizaciji fondacije Svetog Romana iz Moskve.

Ona prikazuje Presvetu Bogorodicu bez Bogomladenca sa sedam strela koji bodu njeno srce, a smatra se da vernici, ako je dotaknu, ne odlaze bez blagodatne pomoći i zastupništva Majke Božije.

Komisija za naučno proučavanje čudesnih pojava Moskovske patrijaršije u okviru svojih ispitivanja je sa ikone uzela smirnu, i utvrdila je da je njen sastav sličan soku koji luči neko četinarsko drvo iz toplijih krajeva, kaže se na sajtu manastira Ostrog gde je ikona bila prošle godine.

Red je ogroman, sve do Takovske ulice, a mnogi Beograđani prilazili su vernicima u koloni da pitaju šta se čeka. Ikona posle Beograda ide u Zrenjanin, pa u Niš.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst