Društvo

Društvo

OGRANIČENJE: Evo šta će biti sa cenom ulja, mesa, brašna…Izvor: Nportal|30.11.2021. |12:53

VLADA Srbije na današnjoj sednici donela je odluku da ograniči visinu cena osnovnih životnih namirnica: šećer kristal, brašno tip T- 400, jestivo suncokretovo ulje, svinjsko meso – but i UHT mleko (dugotrajno) sa 2,8 procenata mlečne masti, tako da one ne prelaze nivo cena na dan 15. novembar 2021.

Ograničenje cena utvrđeno je kako bi se otklonile štetne posledice i sprečili poremećaji na tržištu i neće se odnositi na snižene cene, kao što su rasprodaje, sezonska sniženja ili akcijske prodaje, ukoliko su bila na snazi 15. novembra, već na redovne, odnosno cene pre sniženja, saopšteno je iz vlade.

Odlukom, koja će biti primenjivana u trajanju od 60 dana, predviđeno je da proizvođači ove proizvode ne smeju isporučivati u količinama manjim od prosečnih u poslednjih 12 meseci.

Za kršenje navedenih odredaba, predviđene su i novčane kazne u iznosu od 100.000 do dva miliona dinara, kao i zabrana vršenja delatnosti u trajanju od šest meseci do jedne godine.

UPRKOS KORONI: Turisti u Srbiji ostvarili 10 miliona noćenja3 KORONA SCENARIJA ZA SRBIJU:Stižu praznici:Pitanje ŠTA SADA?POREZ ISTI, KVADRAT SKUPLJI Ograničavaju se troškovi imovineU BEOGRADU ZA DOČEK PEVA I BREGOVIĆ Koncerti na dve lokacije

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici – budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".

Original Article