Ekološki aktivista Dragan Ivanović, koji je završio je u Urgentnom centru sa, lakšom povredom noge rekao je za naš portal da ga nije udario automobil, već da mu je guma priklještila nogu.

Dragan kaže da ministra Lončara od šoka nije ni primetio i dodaje da sve i da mu je on lično ponudio pomoć “od njega ne bi uzeo ni aspirin”.

Ivanović se našoj redakiciji obratio kako bi objasnio šta se juče zaista dogodilo i da demantuje natpise da ga udario automobil u kojem se nalazio ministar Zdravlja Zlatibor Lončar.

– Mene kola nisu udarila, mene je automobil priklještio gumom i ja izvlačeći nogu, iskrivio sam je i istegao zglob. Nisu me udarili kolima nego me je auto ivicom gume nagazio, ja sam izvlačio nogu i tada – da l sam je iskrenuo, ne sećam se jer me je baš zabolelo. Nije teška povreda. Ja sam prelazio na pešačkom prelazu.

– Nisu me udarili direktno, da ne ide više da me je neko udario kolima i nisu mi ispala creva i nisam ne znam koliko povređen. To su lake telesne povrede. Na kraju sam morao kod lekara ali sam poludeo koliko je njih pisalo sve i svašta – kaže Ivanović za Luftiku.

Ministra Lončara, kaže nije ni primetio.

– Ja ministra nisam ni primetio, znam da je neki čovek bio pored mene ali ja sam mu rekao da se udalji pošto je bila prijateljica sa mnom. Ona mi je pomogla. Posle sam mogao da stojim i da se krećem, da šepam. Svi kažu da je bio ministar,mene ne interesuje. I da je probao da mi pomogne, od njega ne bih uzeo ni aspirin, s obzirom na njegov nadimak – objašnjava Dragan.

Navode da je odbio pomoć policije objašnjava time što u njih nema poverenje.

– Odbio sam da me policija vozi i hitna pomoć koju će oni da pošalju jer njima ne verujem ni slovo. Ko zna gde bi mogli da me odvezu. Oni kažu da sam odbio medicinsku pomoć i asistenciju policije, jednostavno nisam im nisam verovao. Odvela su me deca iz “1 od 5 miliona”, ja nisam iz “1 od 5 milona” ali ih poznajem. Došla su deca, odvezli me i pomogli mi – zaključuje on.

Dragan kaže da će doći i na večerašnji protest na Andrićevom vencu, sa štapom “polako kao deda”.

Ekološke ogranizacije pozivaju na današnji protest zbog zakona o eksproprijaciji i referendumu

Original Article