EPA-EFE/FC

Vlasnik američke kompanije Tviter Elon Mask rekao je da će samo pretplatnici ili korisnici ove društvene mreže sa plavom oznakom moći da glasaju nakon što je više miliona ljudi dalo svoj glas da on treba da ode sa funkcije direktora.

Mask je tokom vikenda objavio da će poštovati rezultate ankete u kojoj je od korisnika zatražio da se izjasne da li bi trebao da podnese ostavku na funkciju direktora Tvitera.

Rezultat je potvrđen u ponedeljak i 57,5 odsto od više od 17,5 miliona korisnika Tvitera izjasnilo se da bi Mask trebalo da se povuče.

Mask se nije oglašavao neposredno nakon objave rezultata i kasno sinoć je saopštio da je interesantna sugestija osnivača nekad najpopularnije stranice za razmenu Megaaploud Kima Datkoma da je ishod ankete narušen lažnim profilima na Tviteru.

Njegovo ćutanje je konačno prekinuto kada je odgovorio sa „Zanimljivo“ na više sugestija da su rezultati ankete iskrivljeni zbog lažnih naloga. Deset miliona korisnika glasalo je za okončanje vladavine Elona Maska nad kompanijom.

Interesting

— Elon Musk (@elonmusk) December 19, 2022

On je na sugestiju drugog korisnika da bi samo korisnici sa plavom oznakom trebalo jedini da imaju pravo glasa u anketama povezanim sa politikom firme, odgovorio da je @u pravu i da će ‘Tviter’ uneti tu izmenu”.

Korisnici Tvitera sa plavom oznakom plaćaju pretplatu.

Kao većinskog vlasnika privatne kompanije, niko ne može prisiliti Maska da izađe, ali niz zbunjujućih odluka u proteklih nekoliko dana doveo je do toga da čak i neki od njegovih najbližih pristalica raskinu veze s njim.

Mask je u prošlosti koristio ankete na Tviteru za stavljanje pečata na važne odluke, prodavši desetinu svog Teslinog vlasništva nakon jedne ankete 2021. godine, vraćanje naloga Donalda Trampa prošlog meseca i vraćanje određenog broja suspendovanih naloga nakon treće ankete.

Originalni tekst