S. D.danas 15:07

Oglasio se Kremlj o Orbanovoj poseti Putinu: Susret nije inicirala Moskva (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE

Budimpešta je bila inicijator posete mađarskog premijera Viktora Orbana Rusiji, predlog je došao pre samo dva dana. To je novinaru VGTRK-a Pavelu Zarubinu izjavio sekretar za štampu predsednika Ruske Federacije Dmitrij Peskov, preneo je TASS.

„To je bila inicijativa mađarske strane“, rekao je portparol Kremlja. „Samo prekjuče je dao predlog da se sprovede takva poseta.“

Pregovori ruskog predsednika Vladimira Putina i Orbana nastavljaju se iza zatvorenih vrata. Kako je Peskov rekao za TASS, lideri će ih nastaviti zajedno sa delegacijama na radnom ručku, a ako bude potrebno, tete-a-tete.

One of the rare days when we see the real Putin, not one of his ridiculous doubles, the little gangster walk, like a diminutive street hustler outside a liquor store at 3am asking if you’ve got a spare cigarette.

Absolute trash of a man.

Meeting Orban now in the Kremlin. pic.twitter.com/Bg6OOKk5g4

— Jay in Kyiv (@JayinKyiv) July 5, 2024

Sekretar za štampu ruskog lidera istakao je da će razgovor trajati koliko god je potrebno – najmanje dva do tri sata.

Orban je posetio Moskvu posle posete Kijeva. Mađarski premijer ponudio je ukrajinskom predsedniku Volodimiru Zelenskom uslove primirja, ali ih je on odbacio.

Peskov je potvrdio da će tema Ukrajine biti jedna od tema razgovora dvojice lidera. Putin je, otvarajući sastanak, rekao da je spreman da sasluša predloge Mađarske, koja, između ostalog, trenutno predsedava EU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Povezane vesti

Najnovije

Svet

Originalni tekst