MINISTARSTVO državne uprave i lokalne samouprave obaveštava javnost da je dana 27. decembra 2023. godine, u 11 časova, primilo zahteve Nikole Ristića, „Savesnih građana“ i Ivana Bjelića, sa identičnim pitanjem: „Kada ćete otvoriti biračke spiskove?“.

ОГЛАСИЛО СЕ НАДЛЕЖНО МИНИСТАРСТВО: Бирачки списак увелико отворен, јаван и доступан

foto: S.M.Jovanović

Tim povodom, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave po ko zna koji put ističe da je Jedinstveni birački spisak javna evidencija dostupna svim građanima Republike Srbije na zvaničnoj internet prezentaciji Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave: https://upit.birackispisak.gov.rs/.

Na navedenoj stranici svaki građanin može da proveri da li je upisan u Jedinstveni birački spisak i na kom biračku mestu glasa. Takođe, na zvaničnoj internet prezentaciji Ministarstva građani mogu proveriti i za sve druge građane gde glasaju, odnosno za svako biračko mesto imena i prezimena svih birača. Pored svega toga, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave na svaka tri meseca objavljuje podatke o broju birača po opštinama, odnosno gradovima.

Shodno iznetom, na pitanje: „Kada ćete otvoriti biračke spiskove?“, MDULS daje jasan i nedvosmislen odgovor da je birački spisak uveliko otvoren, javan i dostupan, te da je obezbeđena maksimalna transparentnost biračkog spiska.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave ističe da je ovo još jedan pokušaj Dragana Đilasa i njegovih sledbenika da kod građana stvore zabunu i pometnju u vezi sa Jedinstvenim biračkim spiskom i da Jedinstveni birački spisak predstave građanima kao nekakav „tajni dokument“, apsolutno nedostupan bilo kome, sem predstavnicima vlasti.

MDULS i ovom prilikom napominje da su izbori koji su održani 17. decembra bili apsolutno demokratski, regularni i legitimni i pruža punu podršku predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću u njegovim naporima da sačuva političku stabilnost i mir u Republici Srbiji, da obezbedi njenu suverenost i nezavisnost i njen svekoliki društveni razvoj.

BONUS VIDEO: Nasilje protiv Srbije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

90 DANA BEZ ODGOVORA: I dalje nema rezultata obdukcije za Stefana, Bojana i Igora - Priština i dalje krije kako su ubijeni Srbi u Banjskoj

90 DANA BEZ ODGOVORA: I dalje nema rezultata obdukcije za Stefana, Bojana i Igora – Priština i dalje krije kako su ubijeni Srbi u Banjskoj

PUNIH 90 dana prošlo je od tragedije u Banjskoj, 24. septembra, kada su u sukobu sa takozvanom kosovskom policijom stradala trojica Srba – Stefan Nedeljković (31) iz Zvečana, Igor Milenković (50) i Bojan Mijailović (30) iz Leposavića. Stefan, Igor i Bojan sahranjeni su nakon šest dana agonije kroz koje su prošle njihove porodice. Međutim, njihova agonija tog dana nije završena – tri meseca kasnije, oni i dalje ne znaju kako su stradali njihovi najmiliji – rezultata obdukcije ubijenih Srba još uvek nema, a nema ni naznaka da će ih uskoro biti.

27. 12. 2023. u 07: 00

Originalni tekst