Skandal koji je potresao hrvatsku javnost, u kojem su učestvovali maturanti iz Slavonskog Broda, koji su pozirali za fotografiju imitirajući nacistički pozdrav, dok je njihova nastavnica to sa smeškom odobravala, dobio je svoj epilog – nastavnici je izrečena kazna.

Podsetimo, incident se dogodio krajem maja u Industrijsko-obrtničkoj školi u ovom slavonskom gradu, o čemu je naš portal već pisao. Naime, budući CNC operateri su pozirali obučeni u maskirne pantalone i crne beretke, sa majicama „Za norijadu spremni“, sa visoko podignutom desnicom u znak nacističkog pozdrava.

Njihova nastavnica hrvatskog jezika, Nives Romanjek, sa smeškom ih sa strane gleda, obučena u istu odevnu kombinaciju, a spornu fortografiju je objavila i na svom Fejsbuk nalogu.

Nakon bure u javnosti, ragovao je i direktor te škole, Luka Mladinović, koji je spornoj nastavnici izrekao sankcije.

U saopštenju direktora dostavljenom hrvatskim medijima se navodi, između ostalog, da je na osnovu utvrđenih činjenica i okolnosti, kao i razgovora sa nastavnicom i roditeljima učenika odlučio da Romanjekovoj izrekne pisano upozorenje na obaveze iz radnog odnosa s mogućnošću otkaza ugovora o radu.

Navodi se i da ona u narednoj školskoj godini više neće moći da aplicira za razredno starešinstvo nijednog odeljenja u ovoj školi, prenosi B92.

Direktor se u saopštenju izvinio medijima i izrazio žaljenje u svoje i ime školskog centra na, kako je naveo, neprimerenim verbalnim istupima pojedinih zaposlenih.

Izvor: B92

Na današnji dan 326 devojaka zajedno skočilo u Drinu bežeći od ustaškog mučenja

Original Article