Održana združena taktičko-pokazna vežba Vojske i MUP-a

Vojska Srbije i Ministarstvo unutrašnjih poslova na poligonima Orešac i Pasuljanske livade izveli su danas združenu taktičko-pokaznu vežbu sa bojevim gađanjem.

BuducnostSrbije/instagram: Vežba Odgovor 2021
Foto: BuducnostSrbije/instagram / Vežba Odgovor 2021

U vežbi koja je nazvana "Odgovor 2021" učestvovalo je oko 1.500 vojnika i policajaca, a završnici združene vežbe prisustvovao je državni vrh na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

U vežbi su učestvovali pripadnici Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, 72. brigade za specijalne operacije, 63. padobranske brigade, Žandarmerije, Specijalne antiterorističke jedinice i Helikopterske jedinice MUP-a.

Na poligonu Pasuljanske livade prikazana je osnovna namena helikoptera Mi-35 i protivoklopnih helikoptera tipa "gama" i to izvođenje borbenih dejstava po ciljevima na zemlji, u okviru vazduhoplovne vatrene podrške snagama kopnene vojske, odnosno protivoklopna borba i uništenje neprijateljeve žive sile.

Helikopteri tipa "gama" su prikriveno prišli liniji otvaranja vatre i sa daljine od 2.300 metara, raketama "maljutka" , neutralisali neprijateljska oklopna vozila.

Jurišni avioni "orao" je na Pasuljanskim livadama dejstvovao raketama vazduh-zemlja po neprijatelju, a u cilju obezbeđenja prevlasti u vazdušnom prostoru bila su angažovana i dva lovačka aviona MiG-29.

Izvor: Insajder, Beta, RTS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article