Svečana premijera regionalnog ostvarenja “Živi i zdravi”, čiji scenario i režiju potpisuje Ivan Marinović, održana je u prepunoj sali MTS dvorane. Publika je gromoglasnim aplauzom pozdravila ekipu filma, nakon projekcije, koja je doputovala iz više država regiona.

Crvenim tepihom prošetala su poznata glumačka imena – Tihana Lazović, Branislav Trifunović, Goran Bogdan, Jovana Stojiljković, Dragana Dabović, Goran Slavić, Momčilo Pićurić, Dejan Đonović i drugi.

Nakon premijere u Beogradu, film će premijerno biti prikazan 07.02. u Novom Sadu, a od 08.02. naći će se na redovnom bioskopskom repertoaru.

Venčanje, tradicija, običaji, ali i sukob novog i starog, u prelepom ambijentu primorja Crne Gore, prikazani su u dirljivoj i dramatičnoj komediji. Radnja filma prati mladi par pre i tokom svadbe. Dinamičan i komplikovan odnos mlade, koja naprasno odustaje od udaje i mladoženje koji je na insistiranje oca primoran na ovaj čin, venčanje pretvaraju u „farsu“ sa nizom neočekivanih obrta. Uzbudljiva situacija začinjena je naoružanjem i dinamitom, baš kako tradicija i običaji tog kraja nalažu.

“Živi i zdravi“ je ko-podukcija šest država – partneri su Adriatic  Western iz Crne Gore, Sense Production iz Srbije, Analog Vision iz Češke, Kinorama iz Hrvatske, Krug Film iz Severene Makedonije i Spok Film iz Slovenije.  

Post Views: 5

Originalni tekst