Home Iz minuta u minut Održan sportski događaj za decu u okviru projekta ,,Bustuj zdrave navike”
odrzan-sportski-dogadjaj-za-decu-u-okviru-projekta-,,bustuj-zdrave-navike”

Održan sportski događaj za decu u okviru projekta ,,Bustuj zdrave navike”

55

Zajedno u borbi protiv gojaznosti

Udruženje Uvek zdrav stav organizovalo je događaj na veštačkoj steni na Košutnjaku gde su deca imala priliku da se, pod pažljivim nadzorom sportskih stručnjaka, upuste u novo iskustvo i podstaknu zdrave navike i vežbanje. Ovaj sportski dan održan je u saradnji sa Zavodom za sport i medicinu sporta Republike Srbije, a sa cijem predstavljanja projekta „Bustuj zdrave navike“ koji sprovodi udruženje Uvek zdrav stav uz podršku kompanije AstraZeneca.

Mališani su uživali u atraktivnoj sportskoj aktivnosti, najsavremenijoj veštačkoj steni koja je predviđena za težinsko, brzinsko i rekreativno penjanje u Srbiji, a poseduje licencu Međunarodne federacije za sportsko penjanje za organizaciju svetskih i evropskih takmičenja.

Događaj je upriličen kao deo trogodišnjeg projekta „Bustuj zdrave navike“, a koji teži da podstakne rešavanje jednog od gorućih problema u Srbiji – gojaznost dece školskog uzrasta. Tokom njegovog trajanja biće organizovane brojne edukativne, sportske i interaktivne aktivnosti u saradnji sa drugim relevantnim institucijama.

Gojaznost u detinjstvu predstavlja zdravstveno stanje koje sa sobom nosi ozbiljne posledice po fizičko i mentalno zdravlje, a pogađa sve više dece u Srbiji. Projekat “Bustuj zdrave navike” ima za cilj da edukuje decu, ali i roditelje o značaju pravilne ishrane i redovne fizičke aktivnosti, kako bi se poboljšalo njihovo celokupno blagostanje.

Originalni tekst