Karlo Matković je u subotu uveče odigrao poslednju utkamicu za ekipu Cedevita Olimpije, na kojoj je bio i najefikasniji igrač sa 19 poena i devet skokova.

ОДЛАЗАК У АМЕРИКУ: Оде у НБА са мислима о Звезди и Партизану

FOTO: KK Cedevita Olimpija/Ales Fevzer/ABA liga

Hrvatski košarkaš je obeležio ekipu Zmajeva u poslednje dve sezone. Bio je jedan od najefikasnijih igrača, kako u regionalnoj ligi tako i u Evrokupu. 

 – U Ljubljani je bilo mnogo lepih uspomena. U tekućoj sezoni bih izdvojio utakmicu protiv Crvene zvezde u Tivoliju, a u prethodnoj utakmicu protiv Partizana u plej-ofu ABA lige. Zahvalan sam navijačima što su uvek uz nas i što nas podržavaju, čak i mlade igrače u timu. Uvek su bili tu, nikad nisu odustali od nas. Dolaze novi izazovi, želim im da nastave da bodre Cedevitu Olimpiju i navijaju za taj tim – rekao je Matković opraštajući se od kluba.

Matković je regionalnoj ligi prosečno beležio 15,6 poena, uz 7,2 skoka i 2,8 blokade po meču, dok je u Evrokupu imao učinak od 14,8 poena, uz 6,4 skoka i 2,1 blokade po utakmici.

Mladi igrač će krenuti put Amerike i NBA lige, gde će zadužiti opremu Nju Orleans pelikansa. Tamo ga očekuje veoma velika konkurencija u reketu predvođena Jonasom Valančijunasom i Kodijem Zelerom.

BONUS VIDEO: JOKIĆEVA „STOTKA“: Koga Srbin juri po broju trpl-dablova

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst