Sa dubokom tugom rastajemo se od izuzetne osobe, velikog borca, neumornog rodoljuba, požrtvovane osobe, kažu Srbi iz Valdanja, gradića na severu Italije, povodom odlaska Slaviše Ivanovića, koji je preminuo u 55. godini.
Zemljaci će ga pamtiti po plemenitosti, ali i po dragocenim zaslugama u ujedinjavanju dijaspore u ovom regionu Italije. Slaviša je bio potpredsednik Inicijativnog odbora za osnivanje Saveza Srba Italije. Bio je osnivač i prvi predsednik Udruženja “Sveti Sava” u Valdanju. Preduzimljivi idealista je ostvario svoje snove.

– Njegove ideje i stavovi ispisani su njegovom rukom u Statutu Saveza, njemu na čast, a nama za nauk. Iza sebe je ostavio suprugu Zoricu i dve kćeri, dobre studentkinje i nadarene sportistkinje. Njima upućujemo reči utehe u ovom iznenadnom bolu sa kojim će se poneti stoički i hrabro, kako je to naš Slaviša činio. Šta reći više o velikom neimaru inventivnog duha, preduzetniku i bogoumilnom čoveku. Dragi naš prijatelju, neka ti je večna slava i hvala, saču..Original Article