Srpska olimpijska kuća u Teatru Vilet biće otvorena u Parizu od 26. jula do 11. avgusta.

ОДБРОЈАВАЊЕ- ЈОШ 27 ДАНА ДО ОИ: КОРЕНИ СУ У СРПСКОЈ КУЋИ

Foto: Goran Čvorović

Izložba će se zvati „Koreni“, a ceo projekat osmislio je konceptualni umetnik Dušan Jovović. „Novosti“ su saznale i detalje o tome kako će to sve izgledati.

Koncept će govoriti o istoriji srpskog olimpizma. Svi koji su osvojili medalje za Srbiju, uključujući i u prethodnim državama, u kraljevini Jugooslaviji, i kasnije u SFRJ i SRJ, imaće ugravirana imena. Evociraće se njihovi uspesi. Iz Jugoslovenskog arhiva digitalizovani su artefakti koji do sada nikada nisu bili objavljeni.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Istovremeno, biće reči i o naučnicima Nikoli Tesli i Milutinu Milankoviću, ali i drugim poznatim ličnostima koje su se bavile energijom, pokretom, igrom. Želja je da se ispriča priča o onome što Srbija donosi poreklom, ali na savremen način, digitalnim iskazom. To je spoj tradicije i budućnosti.

Pravi se objekat u objektu, izmešta se stvarnost tako što će publika stajati na sceni, dok će se performans odvijati u publici. Srpska kuća biće otvorena celog dana, dok će se program „Koreni“ održavati svakodnevno po jedan sat. Učestvovaće i osam članica Nacionalnog asambla „Kolo“ s repertoarom u novom aranžmanu. U centru dvorane nalaziće se ogromno drvo s korenima, i oblacima iznad krošnje.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Preko puta Srpske kuće, u Velikom paviljonu na Viletu, nalaziće se i kuća francuskih domaćina. U celom komleksu biće samo jedanaest nacionalnih kuća. To je ujedno i dobar uvod za poziv gostima da posete Veliku svetsku me|unarodnu izložbu „Ekspo 2027“ koja će tako|e biti promovisana u Srpskoj kući tokom OI.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst