(Beta) – Muška odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je od Francuske sa 2:3 (25:23, 17:25, 17:25, 25:21, 6:15), u meču prvog kola Grupe A Olimpijskih igara u Parizu.

Potrudili su srpski odbojkaši da „iscede“ poslednju kap znoja od Francuza, ali je u petom setu ipak do izražaja došao ogroman kvalitet Francuza. Dobro je što se uzeo jedan, ali vredan bod upravo protiv olimpijskih prvaka. To će biti vrlo važno u slučaju plasmana u narednu fazu.

Da će biti „tvrd orah“, srpski odbojkaši su pookazali u prvom setu, osvojivši ga sa 25:23. Naročito su se u završnici istakli Marko Podraščanin i Aleksandar Atanasijević, prenosi RTS.

Francuzi su potom značajno podigli nivpo igre, preokrenuvši na 2-1 u setovima. Oba seta su dobili identičnim rezultatom – 25:17.

Proradio je inat srpskim igračima u četvrtom setu. Nisu dopuštali Francuzima da se odmaknu, iskoristivši njihov pad za preokret i dolazak do 23:20. Greška Francza je dovela do petog seta.

Francuzi su shvatili da je „đavo odneo šalu“ i potpuno suvereno su komandovali stanjem na terenu u poslednjem periodu.

Najefikasniji u selekciji Francuske bio je Trevor Kleveno sa 23 poena, dok je Žan Patri postigao 22. U redovima Srbije istakli su se Marko Podraščanin sa 13 poena i Dražen Luburić sa 12.

Utakmici je prisustvovao i srpski teniser Novak Đoković sa porodicom.

U drugom meču prvog kola grupe A od 21 čas, sastaće se reprezentacije Slovenije i Kanade.

Post Views: 62

Originalni tekst