V. A.danas 18:03

Foto: Ministarstvo prosvete

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović poslala je školama pismo za učenike i zaposlene povodom početka nove školske godine.

„Nalazimo se pred novim početkom i verujemo da svako od vas ima posebna osećanja i očekivanja u odnosu na ciljeve kojima teži. Pred nama je još jedna nastavna godina tokom koje će se sticati nova znanja, veštine, ali i razvijati lična svojstva značajna za dalje školovanje i budućnost. Nadamo se da su naši učenici imali lep letnji raspust, ali da se raduju povratku u školu, učenju i druženju u školskoj sredini“, navela je Đukić Dejanović.

Ona je izrazila uverenje da će nastavnici i dalje pružati bezrezervnu podršku svim učenicima na putu obrazovanja i vaspitanja i razvoja ukupnih potencijala, kao i da će pratiti njihove afinitete sa željom da probude i podrže već otkrivena i skrivena interesovanja i talente.

„Važno je da svi učinimo da naše škole ostanu sigurno mesto ličnog, psihološkog i socijalnog razvoja učenika, ali i podsticajna sredina za profesionalni razvoj nastavnika“, piše u dopisu.

Kako se dodaje, „od učenika očekujemo da budu dosledni u pokazivanju punog poštovanja prema svojim nastavnicima, ali da ne zaborave i na svoje drugove i drugarice u izražavanju iskrenosti, solidarnosti, tolerancije i razumevanja za različitosti“.

Ministarka je navela da je razvoj bazičnih ljudskih vrlina jednako važan cilj kao i akademsko napredovanje i postizanje najboljih ocena i poželela đacima i zaposlenima mnogo uspeha i zadovoljstva tokom učenja i rada u predstojećoj 2024/2025. školskoj godini.

Nova školska godina počinje u ponedeljak, 2. septembra.

Tog dana predstavnici reprezentativnih sindikata obrazovanja najavili su konferenciju za medije ispred Vlade, nezadovolji pregovorima o povećanju plata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Povezane vesti

Najnovije

Društvo

Originalni tekst