Glavni grad Bosne i Hercegovine i večeras nudi raznovrstan muzički program pa tako će se u Sarajevu posjetioci večeras moći uživati u sevdahu, rock, pop i elektronskoj muzici.

Festival “Sarajevo Sevdah Soiree” večeras će na Žutoj tabiji zatvoriti pioniri sevdaha 21. vijeka, Mostar Sevdah Reuinion, bend čiji jedinstveni stil izvođenja podrazumijeva kombinaciju sevdalinke sa jazz, bules, soul i etno muzičkim elementima.

Na platou Skenderije gdje se održava Heineken Summer Lounge, večeras nastupa svjetski DJ David Morales.

Ovaj DJ ujedno je i dobitnik Grammyja. Producirao je i remiksirao više od 500 ploča za neke od najpoznatijih svjetskih izvođača, uključujući Mariah Carey, U2, Michaela Jacksona, Arethu Franklin, Madonnu i Whitney Houston.

Na stageu Music Zonea, koji se održava na parking platou ispred Ambasade Republike Grčke večeras će nastupati sarajevski bend Skroz. Ulaz košta 10 KM, a koncert počinje u 23 sata.

“Festival u festivalu – After midnight parties” koji se održava u Amfiteatru Doma mladih, za večeras je najavio njemačkog DJ i producenta Dr. Mottea, a pored njega nastupat će i Focho b2b Sharky, Weedran i Atonic. Događaj počinje u 23: 30 sata, a ulaz je 10 KM.

U sklopu projekta “Festival u centru” u Radićevoj ulici održat će i popularni Matinee Street Party. Ovaj događaj planiran je d 21: 30 do 01: 00 sati, kada će saobraćaj u Radićevoj ulici biti potpuno obustavljen.

Kako navode na društvenim mrežama, pored muzike za koju su zaduženi rezident DJ-evi Alain, Coem i 2odd, Street Matinee će obuhvatiti razne aktivnosti kao sto su više gastro i art kutaka, barova

Za atmosferu na Eiffelovom mostu, gdje se održava se manifestacija “Kinđetov most”, zadužena je pjevačica Indira Forza, koja je mnogima poznata kao pjevačica grupe Colonia.

Originalni tekst