Ikodinović je na samom početku objasnio kako se zaljubio u vaterpolo.

printscreen instagram

Danilo je bio deo srpske vaterpolo reprezentacije

Skoro svaki dan sam u teretani. Nisam kad odem na skijanje i na more, mada nisam neki ljubitelj mora, žena me tera… Moj otac je iz Čačka, tamo je Morava, je l’… Zavoleo sam zbog nje vodu. Stalno sam se bacao u reku kao mali. Tata je jako želelo da budem vaterpolista, živeli smo na Miljakovcu, bazen nam je bio pet stanica od nas – rekao je Danilo i rekao da je imao period kada mu se nije išlo na treninge:

Otac me je jednom prebio jer nisam išao na treninge. Već sam bio pokazao određeni kvalitet, ali sam bio klinac… Hvala mu na tome, nikad me, inače, nije tukao. Uhvatio me je bio pubertet, to je tako. Treninzi su bili minimum dva sata ujutru i dva sata uveče, a kad se spremamo za nešto onda i do osam sati dnevno.

Ikodinović je otkrio detalje o noći kada je imao jezivu saobraćajnu nesreću.

Informer/HIT

Danilo Ikodinović, bivši vaterpolista

Jedna ćerka, Andrea, ima 20 godina sad. Sa obe ćerke sam u odličnim odnosima, iako ne živim sa njihovim majkama. Andrea je imala 7 godina nepunih kad sam doživeo udes, a Hana godinu dana samo. Seo sam pijan na motor. Imao sam 1,70 promila alkohola u krvi. Hteo sam malo da se opustim, pred prvenstvo, Malaga je bila u pitanju. Ne znam kako bih živeo sa tim da sam, daleko bilo, nekog ubio. Sebi sam sve uradio. Preticao sam celu kolonu, kad sam pao sa motora takva kiša je krenula da pada… Na sudu sam rekao da je sva krivica moja. Nisam ni kočio, trag kočenja je bio minimalan. Policajac koji je vršio uviđaj mi je jednom prišao u nekom lokalu posle i rekao mi da je to bio on i da sam leteo 86 metara, to je, čoveče, fudbalski teren. Hitna pomoć je došla za 15 minuta. Doktori nisu znali kako sam ostao živ. Bio sam u nikad boljoj formi fizički, to me je spaslo. Istina je da su se doktori oko mene malo više potrudili, antibiotik je doveden hitno iz inostranstva, tadašnji predsednik se zauzeo za to, to je istina – rekao je Danilo i otkrio kako je izgledalo njegovo buđenje nakon udesa i suočavanje da je završio sa karijerom vaterpoliste:

starsport

Nakon nesreće, Danilo je bio svestan da je njegova karijera završena…

 Kad sam se probudio posle udesa, ruka mi je bila onako gore skroz. Odmah sam pitao da li je još neko stradao. To se obično ne dešava. Budim se u šok sobi. Dve garniture ljudi je umrlo, ja sam ostao. Bili su u kesi, kad umru, to tako ide, rajsferšlus ovoliki… Zakonski moraju da budu tu u kesi dok ih ne odnesu posle. Govorio sam sebi dok sam gledao to: “Majmune, šta si sebi dozvolio”. A ne mogu ništa da kažem, samo gledam to… Oštećene su mi bile glasne žice, nisam mogao da pričam. Doktori su mi prvo spasavali život, pa ruku. Rebra su mi bila slomljena, sav sam u ožiljcima. Priklještio sam bio živce u vratu, nisam mogao da se pomeram. Odmah sam bio svestan da od šake nema ništa. To su mi odmah rekli da je to nemoguća misija. Krenuo sam posle toga gotovo od nule. Šta ja znam da radim u tom momentu sem da igram vaterpolo? Ništa.

Nakon udesa je opet usledio težak period zbog razvoda braka od pevačice Nataše Bekvalac.

Informer

Nataša i Danilo su se razveli neposredno posle jezive saobraćajne nesreće…

Dosta vremena je trebalo da se raščisti sve. Bio je razvod braka, nesreća nije uticala mnogo na razvod. To se već raspadalo sa Natašom… Desilo bi se svakako. Novi Sad nikad nije bio moja sredina, to nije moj grad. Tamo sam dolazio i odlazio, bio sam na toj relaciji… Težio sam da se vratim kući u Beograd. Bilo mi je teško zbog svega što je bilo u medijima. Osetio sam olakšanje posle razvoda, kao neki ranac da sam skinuo sa sebe, sa leđa. Sa Majom sam krenuo posle otvaranja kafane, uticala je mnogo na mene. Smirivala me je, ja sam se kidao oko svega sa biznisom. Unela mi je sigurnost. Upoznali smo se u kafani. I kad sam stao sa kafanom, ona mi je govorila: “Hej, rešićemo sve”. Shvatam sve što ona preživljava, sportista je, sportski parovi uvek dobro funkcionišu. Ljubav pobeđuje sve na svetu. Ona ima brata, sestru, majku i oca, volim kako se svi oni međusobno vole, volim da ih gledam zajedno – rekao je Ikodinović u emisiji Milana Kalinića i rekao kako sada živi:

Ja sam proživeo svašta. Preuzeo sam sad ulogu “žene sportiste”, ništa mi nije teško, sve radim po kući. Zbog korone sam zatvorio kafanu, ali neću to ponovo počinjati. Završio sam sa ugostiteljstvom. Treniram, sad je sve drugačije. U kafani se i pilo, u dimu si non-stop, regenerisao sam se od kako sam prekinuo rad sa lokalom.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama

Originalni tekst