Foto: Promo

„Završila sam psihologiju, ali dugo nisam mogla da pronađem posao u struci. Tako sam počela da radim kao operater na uplatnom mestu Južni bulevar 1, a nisam ni sanjala da ću se ovoliko zadržati u Mozzartu. Kada sam došla u centralu, bilo mi je jasno da se radi o velikom sistemu i kompaniji koja može mnogo toga da pruži“. Neda Vidaković iz Kragujevca počela je da gradi karijeru u regionalnom lideru u priređivanju igara na sreću, a iz kladionice je vrlo brzo napredovala do centrale i pozicije specijaliste za korporativne komunikacije. Od kucanja tiketa stigla je do sveta PR-a i sada zajedno sa poznatim ličnostima organizuje društveno odgovorne akcije.

Njen primer najbolje govori da se zaposleni u Mozzartu razvijaju uporedo sa rastom kompanije i izlaskom na čak deset tržišta. Posao na uplatnim mestima je zapravo jedinstvena prilika da se mladi upoznaju sa ovom industrijom zabave i potom da konkurišu za neku od veoma atraktivnih pozicija u firmi koja je lider u svojoj oblasti. Mnoge devojke su tako stigle do posla u marketingu, PR-u, ljudskim resursima…

Foto: Promo

„Iz Sektora interne revizije sam stigla do korporativnih komunikacija i u potpunosti se pronašla u svetu PR-a. Bavim se humanitarnim radom, donacijama i sponzorstvima i često sarađujem sa psiholozima i drugim stručnim saradnicima, što mi je posebno drago, jer se osećam kao da sam na svom terenu“, ističe Neda Vidaković.

Kragujevčanka često posećuje rodni grad, gde je Mozzart obnovio košarkaške terene i redovno uručuje donacije bolnicama i drugim ustanovama. I sve to realizuje njen sektor, koji je u sklopu Direkcije korporativnih poslova.

 „Dobila sam priliku da sarađujem sa sportistima, glumcima i drugim poznatim ličnostima, sa kojima redovno organizujemo akcije, otvaramo terene, besplatne škole sporta, posećujemo razne organizacije u okviru „Humanitarnog tiketa u podne“… Imam čast da radim na velikim projektima i zajedno sa sjajnim PR timom osmišljavam nove društveno odgovorne akcije. Jedna od omiljenih mi je „Novi dresovi za nove šampione“, koja za cilj ima da pruži podršku niželigašima iz cele zemlje. Do sada sam realizovala donacije opreme za više od 150 klubova širom Srbije“.

Neda tvrdi da kompanija nudi razne benefite za zaposlene, a njen najdraži je skraćeno radno vreme petkom u centrali (šest umesto osam sati).

„Možemo da završimo posao već u 14 časova, tako da je svaki vikend, na neki način, produženi vikend. Kao veliki ljubitelj putovanja, naglasila bih da često imamo priliku da posetimo druga tržišta na kojima poslujemo, i to neke veoma atraktivne destinacije. Mnogi operateri su čak ostvarili internacionalne karijere i otišli da rade u Afriku i Južnu Ameriku“, kaže članica Mozzartovog PR tima i na kraju poziva devojke da se prijave za pozicije operatera širom Srbije: „Kompanija Mozzart već dugo ima status regionalnog lidera ne samo u oblasti priređivanja igara na sreću, već i na polju održivog poslovanja. U pitanju je veliki sistem koji omogućava sticanje znanja i iskustva iz najrazličitijih oblasti i stalnu nadogradnju zaposlenih kroz razne obuke, seminare i slično, uz pružanje mogućnosti rada i na drugim tržištima. Postoji uređeni sistem inovacija, pa tako svi zaposleni mogu dati predloge za unapređenje rada kompanije.

ŠIROK SPEKTAR ZANIMANJA

Pored PR-a, na tržištu rada veoma su popularne i pozicije u ljudskim resursima. Kristina Mihajlović je kao predavač u Centru za obuku za samo godinu dana stigla do zvanja specijaliste za obuku zaposlenih u HR-u. A karijeru u Mozzartu je počela na uplatnom mestu Kragujevac 4. 

Foto: promo

“Još tada sam videla da ova kompanija nudi mnogo mogućnosti za napredovanje. Sa pozicije junior operatera stigla sam do šefa uplatnog mesta. Iskustvo na raznim uplatno-isplatnim mestima pomoglo mi je da se lakše prilagodim novim radnim zadacima. Brzina u radu se stiče u Centru za obuku, kao i uz mentorski rad na uplatnom mestu, gde su jasno definisani zadaci, kolege su odlične i vlada dobra atmosfera. Kompaniju bih preporučila mladima upravo zbog mogućnosti napredovanja i usavršavanja. S obzirom na to da u kompaniji postoji širok spektar zanimanja, mislim da zaposleni imaju mnogo mogućnosti za napredovanje. Kao najveće benefite vidim stabilnost, sigurnost, brigu o zaposlenima i dobre uslove  za rad.”

Originalni tekst