SANA BEND foto promo

Dobro poznat glas domaće alternativne scene, Sana Garić, neverovatnom brzinom osvojila je region. Krajem 2021. godine kantautorka objavila je svoj drugi album „Naočare za srce“, a ovu godinu obeležila je nastupima na holandskom festivalu Eurosonic Noordeslag i novosadskom Exitu, ali i nominacijom za HEMI muzičke nagrade.

Moderan elektro zvuk koji pokreće, u kombinaciji sa Saninim vokalom, pravi je poziv svima onima koji vole ovakav muzički izraz da 13. januara budu u Novom Sadu kada će Sana nastupiti u Kulturnoj stanici Svilara u okviru Dočeka Evropske prestonice kulture.

Šesti Doček ponovo će pomeriti granice proslave Nove godine. Spajajući vizuelnu i izvođačku umetnost, domaći stvaraoci i umetnici iz celog sveta prirediće nezaboravne doživljaje 31. decembra u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave i 13. januara širom grada, na brojnim lokacijama.

U novogodišnjoj noći u Podgrađe Petrovaradinske tvrđave stiže čuveni britanski trio Kosheen, dobitnici BRIT nagrade Stereo MC’s, miljenik berlinskih klubova di-džej Biesmans, jedan od najvećih vokalnih sastava na svetu Perpetuum Jazzile, ali i domaći alternativni bendovi Repetitor, Monohrom i drugi. U Novom Sadu se ova svojevrsna proslava nastavlja i 13. januara te će tada publika slušati jednog od najvećih džez pijanista današnjice Tigrana Hamasajana, holandsku muzičku divu Sevdalizu, ovogodišnju predstavnicu Srbije na Evroviziji Konstraktu i Zemlju gruva, indi rok zvezde Shortparis, jednog od najpriznatijih evropskih world music violinista Lajka Feliksa, virtuoze klasične muzike Ke Ma i Šihan Vang, afričku r’n’b princezu Nneka, legendarnu Yu grupu u unplugged izdanju, svetski poznat sastav Divanhana i mnoge druge.

Ulaz za programe 31. decembra u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave slobodan je, a ulaznice za programe 13. januara dostupne su na prodajnim mestima Gigstix-a, kao i na sajtu gigstix.com. Više informacija o Dočeku možete pronaći na sajtu docekns.rs.

Originalni tekst