Pred koncert benda Vizelj u Zappa bazi.

Šta nas čeka u Zappa bazi? Šta nas čeka od Vizelja ove godine?

Vizelj festival je praktično nadimak za ovo ludilo koje pravimo u Zapa Bazi, najbolja predgrupa pre, najbolji naš koncert i najbolji DJ-ing posle. Zapravo, mi zaista i jesmo organizatori mnogih događaja te smo svo to iskustvo pokupili i napravili autentičan lajnap koji je praktično skoro pa festivalski. Od Vizelja kao benda vas očekuje jaka godina. Pre svega, počinjemo je sa velikim beogradskim koncertom, prvim od pune Amerikane. Već smo i završili hali gali kompilaciju, te možete očekivati ne samo novi vizelj, već novih 10 pesama raznih izvođača. Jako dugo nismo izbacili nov materijal, tako da pomno pratite ove godine šta radimo jer stiže gomila lepih iznenađenja.

Da li je Hali Gali scena na neki način „paket aranžman ili Brzi bendovi Srbije dvehiljaditih“?

Na neki način jeste jer nas porede stalno. Ova generacija svakako zaslužuje generacijsku kompilaciju, a mi ćemo ih uskoro imati dve. Dakle duplo više od prethodnika. Druga kompilacija je između ostalog i znak pobede prijateljstva, jedinstva, istrajnosti i dobre muzike. Nadamo se da će naredne generacije naučiti nešto iz ovoga što smo mi napravili i uraditi još bolji posao od nas.

Kako je izgledala turneja po Velikoj Britaniji i Irskoj?

Velika Britanija i republika Irska su iskustvo kakvog nema nigde. Suluda nam je pomisao bila da ćemo ikada reći da su nam datumi za naredne koncerte: Liverpul, Dablin, Edinburg i London, a zahvaljujući Bobu Perišiću, menadžeru iz Londona koji je veliki ljubitelj domaće alternative. Razlika u publici ne postoji za nas, mi smo tu da se predstavimo u najboljem svetlu nevezano za količinu, klasnu pripadnost ili nacionalnost publike. Mi predstavljamo sebe ili u slučaju Liverpula, predstavljamo Srbiju na najbolji način na koji možemo. Sigurno bismo želeli da ponovimo to u skorijem periodu. Volimo da dokazujemo iznova i iznova ljudima koliko vredimo i time i sami sebi potvrdimo vrednost.

Post Views: 55

Originalni tekst