Kit Morison, očuh pokojne zvezde „Prijatelja“ Metjua Perija, reagovao je na nedavne vesti o hapšenjima u vezi sa smrću glumca. Nakon obdukcije, mrtvozornici su zaključili da se Peri utopio u hidromasažnoj kadi nakon što je uzeo veliku dozu ketamina.

Policija Los Anđelesa je 15. avgusta uhapsila pet osoba u vezi sa Perijevom smrću, uključujući njegovog ličnog asistenta i dva njegova doktora. Istraga koja je u toku je utvrdila „široku kriminalnu mrežu“ dobavljača ketamina koji su, kako su federalne vlasti rekle, „iskoristile“ Perijevu dugotrajnu borbu protiv zavisnosti, piše Far Out Magazine.

Očuh glumca kratko je govorio za NBC.

„Bili smo i još uvek smo slomljeni zbog Metjuove smrti, ali je pomoglo saznanje da su organi za sprovođenje zakona veoma ozbiljno shvatili njegov slučaj. Radujemo se što će pravda krenuti svojim tokom i zahvalni smo na izuzetnom radu više agencija čiji su agenti istraživali Metjuovu smrt. Nadamo se da će beskrupulozni dobavljači opasnih droga shvatiti poruku“, rekao je on.

Prošlo je skoro deset meseci od smrti voljenog glumca Čendlera Binga, koji je tada imao samo 54 godine.

Prvi izveštaji su navodili da je glumac pronađen „nereagujući“ u svojoj hidromasažnoj kadi u svojoj kući.

U godini koja je prethodila njegovoj smrti, objavljeno je da je Peri primio terapiju infuzijom ketamina kao legalnu metodu lečenja depresije i anksioznosti.

Medicinski stručnjaci sz verovali da bi terapija mogla da pomogne u smanjenju žudnje za alkoholom i drugim, opasnijim lekovima.

U decembru, obdukcija je tvrdila da „ketamin u njegovom sistemu u trenutku smrti ne može biti onaj od terapije infuzijom“. Nisu mogli da potvrde način konzumiranja, ali Peri je u to vreme navodno bio „čist“ 19 meseci.

Tim za obdukciju je takođe primetio da, iako su koncentracije ketamina u Perijevoj krvi bile visoke, utapanje je najverovatnije bilo krajnji uzrok smrti.

„Pri visokim nivoima ketamina pronađenim u njegovim obdukcijama krvi glavni smrtonosni efekti bi bili i od prekomerne kardiovaskularne stimulacije, i od poremećaja disanja“, napisao je viši zamenik medicinskog istražitelja Rafi Džaburijan.

Post Views: 55

Originalni tekst