Nikola Rokvić oduvijek je bio pod budnim okom javnosti zbog oca Marinka čijim je muzičkim stopama i sam kasnije krenuo.

Nikola je otkrio koliko mu je pomoglo što je sin pjevača koji je imao ozbiljnu karijeru i popularnost.

  •  Od malena na sceni. Mnogo mi je pomoglo u poslu kojim se bavim što sam posmatrao oca i njegovu okolinu, kolege, muzičare, novinare, tekstopisce i sve ljude koji čine scenu… Tako da kada sam i sam kročio na nju, ništa mi nije bilo strano, ali ni senzacionalno… To me je, hvala Bogu, sačuvalo od opčinjenosti istom, pogotovo u mladim godinama kada sam doživio popularnost, tako da sam vjerujem ostao pribran i normalan.– kaže Nikola i dodaje:
  • Popularnost nije za svakoga. Ona je dobra ako znamo da se nosimo s njom… Dobar instrument da utječemo dobro na ljude i da promijenimo na bolje svijet, koliko je do nas…Isto tako imamo dosta primjera koliko je uništila ljudi… Često kažem, da je bilo sreće da pojedini nikada nisu postali popularni, možda bi ostali normalni i zdravi ljudi…– istakao je Rokvić na svom Instagramu.

Nikola je otkrio da uz pjesme gaji sjećanja na pokojnog oca.

  • Uvijek je u meni poseban osjećaj kada čujem njegove pjesme. Volim da ih pjevam i ja i sada kad više nije sa nama još više to volim. Prija mi kada me porede sa ocem, a sada je na meni i Marku da čuvamo njegov opis i njegove numere prenesemo na mlađe generacije i našu djecu – priznao je za Grand.

(Express / Grand.nova.rs)

Originalni tekst