PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić govorio je u svom obraćanju na televiziji Prva o ratu u Ukrajini gde se osvrnuo na dalji tok ratovanja.

ОЧЕКУЈЕМ ОФАНЗИВУ УКРАЈИНЕ, А КАДА КРЕНЕ, КУРТИ КРЕЋЕ ОФАНЗИВУ НА КиМ Вучић: Молим Србе да се склоне, јер он није свој

Foto: Novosti

– I sada, pošto ja očekujem veliku ofanzivu Ukrajine i to u dva pravca – jednu u pravcu Bahmuta, jedan mnogo veći ka Energodaru i Melitopolju. Mislim da su spremili više desetina brigada i da će da probiju ruske linije u tom delu. Ne mislim ovde da za nekoga navijam, nego mislim da će se to desiti. Uz ogromne žrtve naravno. I pošto oni misle da će to da promeni tok ratovanja jer im je to važno pred Samit u Viljnusu i čekaju da dobiju otvorenu kartu za članstvo u NATO, i veruju da to velikom ofanzivom i udarom ruskim trupama mogu da urade – kaže Vučić:

– Kada to krene, onda ćete videti dodatnu ofanzivu Kurtija na Kosovu. I molim Srbe da se čuvaju, i da sve oni koji misle da bi ti neljudi mogli da krenu za njih, da se sklone. Jer taj čovek nije svoj. Znam šta govorim. Plašim se da će taj teroro postati još žešći. On je sebe zamislio u ulozi Zelenskog, novog albanskog lidera koji će da ujedini sve albanske zemlje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst