Naslovna Iz minuta u minut Obradović pozvan na saslušanje u Tužilaštvo kao osumnjičeni za nasilničko ponašanje

Obradović pozvan na saslušanje u Tužilaštvo kao osumnjičeni za nasilničko ponašanje

Obradović pozvan na saslušanje u Tužilaštvo kao osumnjičeni za nasilničko ponašanje

Lider Srpskog pokreta Dveri i narodni poslanik Boško Obradović od Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu dobio je poziv za saslušanje u svojstvu osumnjičenog zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje.

Boško Obradović nasrće na  ministra Zlatibora Lončara Foto: Srđan Ilić
Boško Obradović nasrće na ministra Zlatibora Lončara Foto: Srđan Ilić

Boško Obradović će se odazvati pozivu Tužilaštva i neće se pozivati na poslanički imunitet, te će biti saslušan u četvrtak, 28. maja, saopštio je Pokret Dveri.

Takođe, ovaj pokret je izrazio zadovoljstvo zbog, kako kažu, početka ispunjavanja njihovih zahteva o neselektivnom radu tužilaštva i sudova u Srbiji.

"Nadamo se da će ovo i druga tužilaštva ovako hitno i ažurno pokrenuti istražne radnje i sudske postupke po krivičnim prijavama Boška Obradovića protiv Aleksandra Vulina, Aleksandra Vučića, Nebojše Stefanovića, Branka Stefanovića, Vladimira Rebića i Zagorke Dolovac, kao i za učinjena krivična dela u svim do sada nerasvetljenim aferama i slučajevima kriminala i korupcije za koje su osumnjičeni brojni visoki predstavnici vlasti, kao što su afere 'kofer', 'banana', 'helikopter', 'Krušik', 'lažne diplome i doktorati', 'Jovanjica' i ubistva Olivera Ivanovića i Stanike Gligorijević", navodi se u saopštenju.

Iz Dveri poručuju da se raduju dokazivanju istine o onome što se zaista desilo 8. maja na protestu ispred Doma Narodne skupštine i očekuju odbacivanje krivične prijave protiv Boška Obradovića i druge trojice osumnjičenih.

Poslanici Dveri predvođeni liderom pokreta Boškom Obradovićem su 8. maja na stepenicama ispred Skupštine Srbije presretali i nasrtali na poslanike vlasti i ministre, a bilo je i fizičkog kontakta s pojedinima od njih.

Dva dana nakon ovog incidenta ispred Skupštine Srbije otpočela je serija štrajkova glađu, prvo poslanika Miladina Ševarlića, kojem se potom pridružio Boško Obradović, da bi nakon toga protest otpočeli i poslanici SNS-a Aleksandar Mrtinović i Sandra Božić sa zahtevom da tužilaštvo reaguje i pokrene istragu protiv Boška Obradovića.

Nakon što je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu 12. maja saopštilo da je MUP podneo krivičnu prijavu protiv Obradovića i još tri osobe zbog učešća u incidentu ispred Doma Narodne skupštine, Martinović je prekinuo štrajk.

Obradović je protest, u kome mu se pridružio i poslanik Ivan Kostić, nastavio do pre dva dana kada su obojica poslanika dveri prekinula štrajk glađu, navodeći da su uspeli da skrenu pažnju javnosti na nedemokratičnost vlasti.

Izvor: Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article

Must Read

Grad Hvar odbio nove tehnologije: Građani nisu dozvolili da se instalira 5G mreža

Grad Hvar obustavlja uvođenje 5G tehnologije dok se ne dokaže da ta tehnologija nema negativan uticaj na ljude i okolinu, objavljeno je na službenim internet-stranicama Hvara. Gradsko veće Hvara jednoglasno je usvojilo odluku o baznim stanicama telekomunikacione infrastrukture i uvođenju 5G tehnologije, kojom se obustavlja uvođenje 5G tehnologije na području Grada Hvara dok god se putem nezavisne i nepristrasne studije ne dokaže da ta tehnologija nema negativan uticaj na ljude i okolinu, piše portal 24 sata. Gradsko veće će, tako, organizovati radnu grupu koja će u narednih šest meseci da istražuje uzročno-posledičnu vezu između svih izvora zračenja i karcinoma. Odluka će biti dostavljena Vladi i Hrvatskoj regulatornoj agenciji za mrežne delatnosti, koja je dužna da je prosledi je svim relevantnim čimbenicima koji djeluju na području grada Hvara. Odluka se na dnevnom redu sednice Veća našla na predlog gradonačelnika Hvara Rikarda Novaka, na inicijativu neformalne grupe građana. Razlo..

Fejsbuk saopštio: NEMA DOKAZA o stranom mešanju u proteste u SAD

Kompanija Fejsbuk objavila je da ne poseduje dokaze o koordiniranom stranom mešanju u američke proteste izazvane ubistvom Afroamerikanca Džordža Flojda, koga su u Mineapolisu ubili beli policajci. „Aktivno tragamo za tim i još nismo naišli na strano uplitanje ili unutrašnje koordinisano neautentično ponašanje vezano za proteste“, saopšteno je iz Fejsbuka. „Želimo da upozorimo ljude da ne donose prebrzo zaključke bez jasnih dokaza o stranom uplitanju“, dodaje se u saopštenju, prenosi Tanjug. Generalni državni tužilac SAD Vilijam Bar ranije je optužio strani faktor i „ekstremističke agitatore“ za širenje razdora u američkom društvu nakon brutalnog policijskog ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda u Mineapolisu. Smrt Afroamerikanca Džordža Flojda, kojeg je policajac ugušio kolenom, dovela je do protesta širom SAD i sveta. rs.sputniknews.com

Premijer Kosova najavio brzo ukidanje mera reciprociteta i nastavak dijaloga

Premijer Kosova najavio brzo ukidanje mera reciprociteta i nastavak dijaloga Objavljeno: 5.06.2020 Premijer Kosova Avdulah Hoti rekao je da njegova vlada ima za cilj da ukloni sve prepreke za nastavak razgovora između Srbije i Kosova, prenosi Glas Amerike. Hoti je, rekao da veruje da će razgovori sa Beogradom biti vrlo brzo obnovljeni, dodajući da bi mere reciprociteta koje je uvela Priština mogle uskoro da budu ukinute, kako bi bio omogućen nastavak dijaloga. Upitan da li će to biti ovog meseca, Hoti je odgovorio: "u to verujem, vrlo brzo, vrlo brzo". Foto: (AP Photo/Visar Kryeziu) / Premijer Kosova Avdulah Hoti "Ulazimo u ovaj proces kako bismo zaključili sporazum sa Srbjom, što bi trebalo da rezultira konačnim priznanjem, jer već nekoliko godina vodimo dijalog o više tehničkim temama. Sada moramo sesti da u potpunosti zaključimo sporazum, jer samo to ima smisla. Trebalo bi dovesti do međusobnog priznanja", rekao je Hoti Glasu Amerike. On je naveo da sve parlamentarne stranke na..

Apple upozorio pljačkaše: “Pratimo vas”

Kompanija Apple upozorila je pljačkaše koji su tokom nereda u SAD iz njenih prodavnica odneli iPhone uređaje. Ovi telefoni prate se elektronskim putem i moraju biti vraćeni, navodi kompanija. Kako prenosi CNN, Apple onesposobljava telefone koji su ukradeni iz izloga njegovih prodavnica, čineći ih neupotrebljivim, a fotografije na kojima se može videti poruka kompanije namenjena pljačkašima pojavila se na društvenim mrežama ove nedelje. Apple prodavnice u SAD nedavno su počele da se otvaraju posle višemesečne obustave rada zbog pandemije korona virusa, ali su se prodajni objekti te kompanije u više gradova, uključujući Njujork, Filadelfiju i Vašsington, našli na meti vandala i lopova posle izbijanja protesta zbog smrti Afroamerikanca Džordža Flojda u Mineapolisu. Osim o tome da su ukradeni telefoni onesposobljeni i praćeni, pljačkaši su u poruci informisani o tome u koje prodavnice treba da vrate odnete telefone, kao i da će o svemu biti obaveštene lokalne vlasti.

Svedok: Flojd se nije opirao hapšenju, pokušavao je da smiri situaciju

Svedok: Flojd se nije opirao hapšenju, pokušavao je da smiri situaciju Objavljeno: 5.06.2020 Muškarac koji je bio sa Džordžom Flojdom u noći kada je umro rekao je da se njegov prijatelj nije opirao hapšenju i da je umesto toga pokušao da razreši situaciju pre nego što su mu stavili lisice i molio za vazduh dok mu je policajac kolenom pristiskao vrat i držao ga prikovanog za zemlju. Protesti u Vašingtonu SAD, foto: AP Photo/Jacquelyn Martin Moris Lester Hol, dugogodišnji Flojdov prijatelj, bio je sa Flojdom u automobilu kada su im 25. maja prišli policajci koji su se odazvali na poziv da neko koristi falsifikovane novčanice u prodavnici. Hol je za Njujork Tajms rekao da je Flojd pokušavao da pokaže da ne pruža otpor. "Čuo sam ga kako moli policajca: 'Molim vas, čemu sve ovo'", izjavio je Hol. On je ključni svedok u zvaničnoj istrazi koja se vodi protiv četvorice policajaca koji su hapsili Flojda. Derek Čuvin, policajac belac, koji je nastavio da pritiska kolenom Flojdo..