Član Privremenog organa Beograda i kandidat za gradonačelnika koalicije „Srbija protiv nasilja“ na decembarskim izborima Vladimir Obradović ocenio je danas da se Srpska napredna stranka (SNS) sprema da na izborima 2. juna „pokrade više nego ikad“ i da ih zbog toga treba pustiti da budu sami.

On je za list „Nova“ rekao da izbornih uslova nema, kao ni želje vlasti da se oni unaprede, prenosi N1.

„Birački spisak nije sređen niti stavljen pod kontrolu, javni servis i skoro svi mediji su i dalje u funkciji jednog čoveka i jedne stranke, funkcionerska kampanja je u punom jeku, institucije su zarobljene – Ministarstvo unutrašnjih poslova i tužilaštvo ne raguju na očigledne primere kršenja zakona“, rekao je Obradović.

Obradović je rekao i da opoziciju ne zanima datum izbora, već konkretna dela, te da četiri meseca nije baš ništa promenjeno, kao i da se naprednjaci plaše da primene preporuke Kancelarije OEBS za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR), jer bi to značilo njihov potpuni debakl.

Upitan da li će bojkotovati lokalne izbore, rekao je da izbora nema, kao i da traže poštenu utakmicu kako bi izašli iz duge političke krize „koja nas već skupo košta“.

Govoreći o leks specijalisu kojim bi se svi izbori pomerili za oktobar on je kazao da su ga naprednjaci doneli za Beograd na vodi i „Expo“ da bi omogućili „megalomanske pljačke naroda“.

„Leks specijalis koji bi odložio izbore i omogućio adekvatnu primenu preporuka ODIHR-a jedino je moguće rešenje za izlazak iz duboke političke krize u kojoj se naša zemlja nalazi“, ocenio je Obradović.

Post Views: 18

Originalni tekst