KADA sam čuo da su Zorana i Mikec osvojili zlato na Olimpijskim igrama u Parizu, radovao sam se kao i svi. Moju radost je, ipak, na momente presecala i tuga. Preda mnom su bile slike moje Bobane sa evropskih i svetskih takmičenja. Čitav naš, zajednički, život. A, kada je Zorana kroz suze kazala da najsjanije olimpijsko odličje posvećuje i Bobani, oborile su me emocije. I zbog moje supruge koja nije zaboravljena. I zbog Zoranine ljudskosti. Pokazala je ono što je danas istinska vrednost – biti čovek zahvalan za prijateljstvo i kolegijalnost koji su naš streljački sportski tim krasili i dok je Bobana bila njihov deo. Hvala im za nezaborav i poštovanje.

ОБОРИЛЕ СУ МЕ ЕМОЦИЈЕ КАДА ЈЕ ЗОРАНА ОНО УРАДИЛА! Супруг трагично преминуле Бобане Момчиловић Величковић за Новости о олимпијском злату

Foto: N. Skenderija

Ovako za „Novosti“ govori Miroslav, suprug Bobane Momčilović Veličković, posle dirljive poruke zlatne olimpijke Zorane Arunović.

Zatekli smo ga u Boru gde su on i Bobana savili toplo porodično gnezdo u kome su samo tri sedmice negovali svog prvenca Vukašina. Ona, nošena srećom majke i ljubavlju voljenog Miroslava, svog malenog Vukašina se nije ni nagledala. Nečijom greškom i nebrigom preminula je 21. juna 2020.godine, a imala je tek trideset godina. 

Bila je reprezentativka Srbije u sportskom streljaštvu, disciplina vazdušni pištolj.

Trostruka evropska prvakinja (2010, 2012. i 2020. godine), pobednica svetskog kupa u Minhenu 2016. godine, deo olimpijskog tima Srbije na Letnjim olimpijskim igrama 2012 u Londonu, Igrama 2016 u Rio de Žaneiru gde je osvojila sedmo mesto. 

Opširnije čitajte u štampanom izdanju „Novosti“ za sredu, 31. jula 2024.

Ako vas Olimpijske igre zanimaju, sve ono najvažnije i najzanimljivije o njima – pratite na posebnoj stranici portala „Novosti“ posvećenoj Olimpijskim igrama u Parizu.

BONUS VIDEO: MLADIĆ IZ BEOGRADA SVUDA UZ SRBIJU: Filip sa urnebesnom majicom pruža podršku “orlovima“ i u Lilu 

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst