Proslavljena pevačica proteklih dana na meti je je hakera i pojedinaca koji su joj pretili zbog reči koje je objavila na račun crnogorskih državljana.

Jelena Karleuša proteklih dana na meti je što Komita iz Crne Gore, ali i raznoraznih hakera i svih onih koji je mrze zbog izjava da „su nam Crnogrci braća, kao i da su njihovi dedovi bili Srbi“. Ovo je izazvalo velike turbulencije zbog čega je pevačica bila primorana da otkaže i nastup u Podgorici.

Foto: shutetterstock/instagram

 

A sinoć joj je oboren i profil na Instagramu i kako smo saznali od izvora bliskog pop divi, njen profil samo u jednoj minuti pretrpeo je više 50.000 napada sa lažnih naloga.

Jelena se ovim povodom nije oglašavala, a s obzirom na to da je njen profil verifikovan od strane Instagrama i da broji dva i po miliona pratilaca, nije ga moguće trajno ugasiti. S tim u skladu, pevačica može da očekuje povraćaj profila u roku od najviše nekioliko dana.

Foto: Tanja Andric

 

Na društvenoj mreži „X“ oglasio se i Jelenin predstavnik za odnose za medije Zoran Birtašević koji je umirio njene fanove i potvrio da je pevačicin profil pretrpeo veliki broj prijava i napada od strane lažnih profila:

– Mnogo prijava sa bot profila razlicitih IP adresa JK insta naloga rezultiralo je privremenim problemom, koji trenutno rešavamo. Biće sve ok – napisao je Zoran. 

Foto: Foto: Maša Banđur

 

Ovaj slučaj takođe je pokrenuo pitanje o korišćenju botova na društvenim mrežama i njihovom uticaju na korisnike. Botovi, odnosno lažni profili koji automatski generišu aktivnosti na društvenim mrežama, postaju sve veći problem za poznate ličnosti, a sada je očigledno da ni Jelena Karleuša nije imuna na ove izazove.

Ðetići potpuno prolupali! Smeta im Karleuša, a na Danu nezavisnosti im pevaju glavne srbomrziteljke:

sledeća vest

Originalni tekst