Legendarnom glumcu nadimak mu nije prijao ali nije uspeo da ga se otrese.

Glumac Bora Todorović napustio nas je 7. jula 2014. godine. Bez obzira na to da li ga volite kao Jakovljevića u “Balkanskom špijunu”, Đenku u “Maratoncima” ili Pika u “Balkan Ekspresu”, sve njegove replike se i dalje citiraju sa istim entuzijazmom

Mnogi su ga upamtili i kao brata Mire Stupice i oca Srđana Žike Todorovića, ali i kao velikog navijača Partizana. Međutim malo ko je znao za njegov nadimak koji se borio da sakrije, a koji je dobio još u detinjstvu.

Jednom prilikom je otkrio ne voli taj nadimak, ali nikako nije mogao da pobegne od njega.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

 

Ujeo me komаrаc i nа čelu mi se pojаvilа čvorugа. A kаko mi prаšinа, u koju sаm stаlno upаdаo, igrаjući klikere i krаjcаrice, nije prijаlа, tа čvorugа nikаko dа nestаne. Decа me prozvаše nаjpre Čvorugа, pа ondа od milošte, mаlo nežnije Čvokа – ispričao je slavni glumac decenijama kasnije.

Nadimak mu nije prijao ali, kako to obično biva, nije mogao ni da ga se otrese.

Borа Čvokа, to ime kаo dа se zаlepilo zа mene. Gde god bih došаo – nаdimаk se zа mnom pojаvljivаo, а hteo sаm dа gа zаborаvim: u vojsci, u Hrvаtskom nаrodnom kаzаlištu… Ali, uvek dođe neko ko me znа po nаdimku, kаže pred nepoznаtimа: “Zdrаvo, Čvoko… Tu si, Čvoko…” – pričao je Bora dodavši da se pomirio sa činjenicom da je ovaj nadimak postao neodvojivi deo njegove ličnosti.

Na kraju se ispostavilo da je brinuo bez razloga, kada je postao zvezda, nadimak je pao u zaborav i za njega su do kraja znali samo njegovi odani prijatelji.


Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Na kanalima Yettel Hipernet TV na poziciji 89; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i “Klik TV” ili na portalu informer.rs

(FOTO) Totalno prolupao! Polni organ ogrnuo peškirom, na nogama štikle: Svi se pitaju šta se desilo?

sledeća vest

Vesti

Nebojša Bakarec: Politika Kurtija i zapada na KiM - 105 Srba za jednog Albanca!

Kolumne

Nebojša Bakarec: Politika Kurtija i zapada na KiM – 105 Srba za jednog Albanca!

Oružani sukob Srba i Albanaca kod srpskog manastira Svetog arhiđakona Stefana Banjskog je na videlo izneo zastrašujuće dvostruke aršine tzv. međunarodne zajednice tj. kolektivnog zapada. Izražavam žaljenje zbog ubistva albanskog policajca Afrima Bunjakua. Izražavam žaljenje zbog ubistva trojice Srba – Igora Milenkovića, Bojana Mijailovića i Stefana Nedeljkovića. Izražavam žaljenje zbog svih ranjenih. Afrim Bunjaku je prvi Albanac na KiM, čije se ubistvo pripisuje Srbima, od 2000. godine. Od 2000. godine Albanci su ubili 105 Srba! Stoga je poređenje sa nemačkom nacističkom politikom od 1941. do 1945. u Srbiji – koja je glasila „100 Srba za jednog Nemca“, sasvim primereno i opravdano. Od 2000. godine, do danas, politika Albanaca i zapada na KiM, je 105 Srba za jednog Albanca. Od dolaska KFOR na KiM, u junu 1999. do danas, Albanci su ubili 555 Srba, civila. Od 1999. Kosovom i Metohijom upravljaju zapad (NATO-KFOR) i Albanci.

Ključna pitanja na koje su Priština i Zapad nemi! Petković: Zašto tela nisu predata porodicama? Zašto se EULEKS ne oglasi?! Najnoviji video lavice Kikice: Posle niza intervencija, polako se oporavlja ali je i dalje u teškom stanju! (VIDEO) Slobodanka majka i heroj! Evo kako izgleda roditeljstvo detetu sa posebnim potrebama!

Originalni tekst