U okviru grupe „C“ KOSAFA kupa u poslednjem kolu susrešće se Namibija i Sejšeli. Meč se igra na „Volfson stadionu“ i počinje u 15 časova.

ОБЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ МОРАЈУ НАПАСТИ ТРИ БОДА: Храбре ратнике победа води даље, док пиратима можда ни она не буде довољна

Foto: Profimedia

Situacija u grupi „C“ je veoma zanimljiva pred poslednje kolo i sve četiri reprezentacije imaju šanse da se nađu u nokaut fazi takmičenja. U boljoj poziciji su Angola i Namibija koje su sakupile po četiri boda, dok Sejšeli i Lesoto imaju po jedan poen na svom saldu.

Ono što je posebno zanmiljivo je to da vodeće dve ekipe imaju gol-razliku plus jedan, a Sejšeli i Lesoto po minus jedan, što nije velika razlika i u slučaju pobeda autsajdera situacija bi se znatno zakomplikovala.

Kada su ekipe izjednačene po broju osvojenih bodova prvo se gleda međusobni duel, što bi se odmah preskočilo ako bi svi imali po četiri boda, pa bi se prešlo na gol-razliku. Ukoliko su i tu ekipe izjednačene, gledaju se postignuti golovi, a zatim fer-plej.

Takođe, vredi istaći da bi u slučaju da imaju svi četiri boda samo prvoplasirana ekipa prošla dalje, jer pored lidera svake grupe u nokaut fazu ide i najbolja drugoplasraiana ekipa koja je trenutno Kenija sa šest sakupenih poena.

Sve u svemu, očekuje nas veoma zanimljivo poslednje kolo, a i veoma dobre utakmice jer bi sve četiri ekipe trebale da igraju na pobedu.

Što se tiče Sejšela, njima je matematika jasna, pobeda ih sigurno vodi dalje jer bi onda imali sedam bodova na svom saldu, tako da bi mogli i kao najbolja drugoplasirana ekipa da se nađu u nokaut fazi.

Oni trenutno i jesu drugi, zbog manje postignutih golova od Angole, a trebali bi da napadnu sva tri boda, jer bi ih u slučaju remija dalje vodio samo poraz Angole od Lesota.

Sa druge strane, kod Sejšela nema nikakvih kalkukacija, oni moraju slaviti i nadati se da će Lesoto savladati Angolu, ali i tu postoji mala začkoljica. 

Pošto Lesoto i Sejšeli imaju gol-razliku po minus jedan, ne bi im odgovaralo da Lesoto slavi ubedljivije od njih jer bi onda pretekao na tabeli i eliminisao sa turnira.

Ipak, ono što ide na ruku Sejšelima je to da su uz Angolu najefikasnija ekipa u grupi sa tri postignuta gola i ta stavka može biti ključna ukoliko se bude došlo do gledanja toga ko je postigao najviše pogodaka.

Za predlog odlučili smo se za „fiks“ uz golove na Namibiju koja je dosta kvalitetnija od Sejšela što se i vidi po tome kakve su kvote bukmejkeri pripremili za ovaj meč.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,53)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Preporučujemo

Originalni tekst