BIVŠI američki predsednik Barak Obama napisao je u pismu upućenom bivšoj devojci pre 40 godina da “svakodnevno vodi ljubav sa muškarcima, ali u mašti”, objavio je “Njujork post”. Obama je neobičnu rečenicu napisao devojci kada je imao 21 godinu, prema redigovanom delu pisma iz 1982. godine do kojeg je došao američki list. Više od 40 godina staro pismo nedavno se pojavilo nakon što je Obamin biograf Dejvid Garou dao dugačak intervju o nekadašnjem šefu Bele kuće.

ОБАМА МАШТАО О МУШКАРЦИМА:  Њујорк Пост објавио део писма бившег шефа Беле куће девојци из 1982.

Foto: EPA

– Što se tiče homoseksualizma, moram da kažem da verujem da je to pokušaj da se udaljimo od sadašnjosti, možda odbijanje da se nastavi beskrajna farsa zemaljskog života. Vidite, ja vodim ljubav sa muškarcima svakodnevno, ali u mašti – napisao je Obama u pismu upućenom Aleks Meknir u novembru 1982. godine.

Obama je takođe naveo da je njegov um u velikoj meri androgin. Meknir, koja je izlazila sa Obamom dok su pohađali koledž u Los Anđelesu, kasnije je redigovala “ružne” paragrafe koje je istoričar Garou, dobitnik Pulicerove nagrade, uključio u svoju knjigu “Zvezda u usponu”.

Pismo je trenutno u vlasništvu Univerziteta Emori u Atlanti u američkoj državi Džordžiji, koji ne dozvoljava da se fotografiše ili ukloni. Garouov prijatelj Harvi Kler je ručno prepisao odlomke i poslao ih autoru, a dao je i redigovani deo pisma za “Njujork post”. Garou je rekao da nema ništa neobično u Obaminim mladalačkim razmišljanjima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

UPOZORAVAM SVE: Ukrajinski ministar najavio pozive Ukrajini da pregovara sa Rusijom

JE L GLEDATE? Ove rečenice je izgovarao monstrum iz Gradačaca dok je ubijao

JE L’ GLEDATE? Ove rečenice je izgovarao monstrum iz Gradačaca dok je ubijao

PRE nego što je presudio sebi, serijski ubica iz pakla Nermin Sulejmanović (35) zavio je juče Gradačac u Bosni i Hercegovini u crno. Najpre je, prenoseći uživo na “Instagramu”, pred očima rođene ćerkice, ubio svoju nevenčanu suprugu Nevzetu Hećimović, koju je prethodno zlostavljao, jer ga je prijavila za nasilje. Na jezivom snimku čuje se dečji plač, dok se na sve strane videla krv.

12. 08. 2023. u 07: 18

Originalni tekst