Fondacija Tate Novosađani moli sve dobre ljude da se priključe do sada najvećoj akciji pomoći jako ugroženoj porodici.

Radi se o teškoj porodičnoj priči i divnim ljudima koji nisu tražili pomoć, sve dok se komšije nisu obratile njihovoj Fondaciji i koleginicama Novosađankama.

Rešili su da se uključe i pomognu im na više polja. U pitanju su žrtve porodičnog nasilja. Majka, koju je zlostavljao suprug, ćerka koju je zlostavljao partner i sa kojim ima bebu od samo dve nedelje i maloletni sin koji sve to prati i proživljava, a ne može da im pomogne.

Nasilnici su udaljeni od njih, potrebna im je pomoć psihologa jer su u prošlosti prilično namučeni. Ova, sada četvoročlana porodica je smeštena u svojoj oronuloj kući u Begeču.

Kako je Fondacija objavila na svom sajtu – potrebno je da zajedno sa drugim udruženjima, mesnom zajednicom, centrom za socijalni rad i lokalnim firmama učine da život započnu mirno u svojoj maloj kućici koja će biti sređena.

Trenutno stanje je takvo da manji vetar skida delove krova. Detalje možete pogledati na fotografijama.

kuca-begec-tate-novosadjani

Foto: Printscreen/Tate Novosađani

kuca-tate-nov-3

Foto: Printscreen/Tate Novosađani

kuca-tate-nov-4

Foto: Printscreen/Tate Novosađani

kuca-tate-nov-5

Foto: Printscreen/Tate Novosađani

Grupa Novosađanke je sakupila oko 140.000 dinara, od čega su ugradile PVC prozore i sredile sobu za bebu. Tu su za svakodnevnu pomoć i mladoj mami oko bebe.

Ekipa Fondacije je bila na lokaciji, pokosili su travu u dvorištu i uskoro očekuju detaljnu specifikaciju materijala kako bi što pre krenuli sa radom.

Potrebna im je Vaša pomoć u vidu novčanih, donacija materijala, fizičke pomoći kada radovi krenu. Procena je da će biti potrebno minimum 500.000 dinara.

Porodica je trenutno smeštena u selu a kuća je spremna za renoviranje.

Cilj je da im se pomogne oko kuće i da nakon toga stanu na noge kako bi mogli samostalno i mirno da nastave sa svojim životima.

Račun Fondacije Tate Novosađani 340-11024555-64 sa svrhom uplate Begeč je otvoren, Paypal i Benevity platforma takođe. Navode da će praviti i objavljivati redovne preseke, uplate se kao i do sada mogu pratiti na sajtu, preko stranice donacije.

Nama ostaje da im poželimo puno sreće, da i ovu akciju završe uspešno i što pre spase još jednu porodicu – posebno imajući u vidu da je novi član porodice i dvonedeljna beba.

Fondacija Vam se unapred zahvaljuje na angažovanju.

Izvor: tatenovosadjani.rs

Krunisanje cara Dušana je novo novosadsko remek-delo neobičnog i humanog umetnika (FOTO)

Original Article