Home Iz minuta u minut Novogodišnje donacije kompanije JTI
novogodisnje-donacije-kompanije-jti

Novogodišnje donacije kompanije JTI

37
Donacija za JKSP Senta – izgradnja gradskog bunara za pijaću vodu

4,6 miliona dinara za lokalnu zajednicu

Kompanija Japan Tobacco International (JTI) danas je uručila tradicionalnu novogodišnju donaciju humanitarnoj organizaciji Karitas. Zahvaljujući donaciji od 1,2 miliona dinara, Narodna kuhinja u Senti i ove zime će obezbediti tople obroke za svojih 350 redovnih korisnika. Pored toga, ove godine JTI je opredelio i 3,4 miliona dinara za izgradnju gradskog bunara za pijaću vodu – bunarske konstrukcije, poveznog cevovoda i opremanje bunara.  Aleksandar Živkov, direktor fabrike JTI uručio je novogodišnje donacije Jožefu Nađu, predsedniku Karitasa u Senti i Slavniću Akošu, direktoru Javno Komunalno-Stambenog Preduzeća Senta.

„Izuzetno smo ponosni na činjenicu da se već šesnaest godina, svakog decembra, okupljamo u prostorijama Karitasa kako bismo pomogli i obezbedili hranu za redovne obroke za 350 stanovnika Sente koji svakodnevno koriste usluge Narodne kuhinje. Ove godine, u nameri da stvorimo bolje uslove za sve naše sugrađane, sa zadovoljstvom smo opredelili sredstva za izgradnju gradskog bunara”, istakao je Živkov ovom prilikom.  

Od kada posluje u Srbiji, kompanija JTI je realizovala niz aktivnosti usmerenih ka poboljšanju kvaliteta života ljudi i unapređenju lokalne zajednice. U Senti, gde se nalazi JTI fabrika, kompanija je pomogla rekonstrukciju pozorišta i gradske fontane, pošumljavanje priobalja reke Tise, obnovu gradskog bazena, kao i osnivanje Dnevnog centra za invalide rada.  Za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj posluje, JTI je dobitnik priznanja Virtus.

Originalni tekst