ŠAHOVSKI savez Srbije organizator je polufinala Pojedinačnog prvenstva Srbije u Paraćinu koje traje od 5. do 11. februara u kompleksu bazena „Prestiž“.

НОВО ШАХОВСКО ТАКМИЧЕЊЕ У ПАРАЋИНУ: Игра се полуфинале Појединачног првенства Србије

Foto: Šahovski savez Srbije

Oba turnira, Open i ženska konkurencija, već su u toku, a takmičenje je u ime lokalne samouprave proglasio otvorenim Miloš Đokić, zamenik predsednika Skupštine opštine Paraćin. On je simbolično povukao prvi potez u partiji između šahistkinja Teodore Injac i Sofije Pogorelski, dve dame koje se takmiče u apsolutnoj kategoriji.

Šahisti se na oba paraćinska turnira takmiče za plasman na Šampionat Srbije koji će se igrati u junu, a plasiraće se po četiri najbolja igrača.

Po rečima direktora takmičenja Saše Jevtića, karakteristika ovogodišnjeg polufinala je izuzetno jak sastav u Open konkurenciji, gde učestvuje 43 igrača, od čega osam velemajstora i 11 internacionalnih mestora.

Što se tiče ženskog polufinala, odziv šahistkinja je bio slabiji, pa nastupa samo devet takmičarki. Po Pravilniku, na oba turnira igraće se devet kola,  s tim što je Open turnir po švajcarskom sistemu, a ženski po Bergerovom zbog manjeg broja učesnica 

Glavni sudija polufinala je Nataša Savić, međunarodni sudija.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst