Novi snimak Mateja Periša koji trči kroz beogradske ulice sinoć se pojavio na Jutjubu, ali ovoj put iz drugog ugla. Na njemu se vidi Matej kako trči Karađorđevom ulicom prema Brankovom mostu.

Pogledajte snimak iz drugog ugla:

Inače snimak sa istom mesta pojavio se pre nekoliko dana, a ovo je prvi video zapis sa sigurnosnih kamera kafića.

Ono što se sa sigurnošću može protumačiti sa ovog snimka iz drugog ugla jeste to da Mateja niko ne juri, jer se na ovom zapisu vidi da omiče više od 50 metara, da se ne okreće i da niko ne juri za njim.

Snimak koji je zabeležen mobilnim telefonom, a na kojem se vidi muškarac kako pliva u Savi, dat je na veštačenje kako bi se otklonila svaka sumnja da li je reč o nestalom Mateju Perišu (27).

Prvih dana posle dočeka Nove godine objavljeno je da je to upravo mladi Splićanin, ali je kasnije njegov otac Nenad osporio tu mogućnost zbog načina na koji se kreće plivač, a odmah se pojavila i sumnja da je snimak nastao mnogo ranije, dok reka nije bila toliko hladna.

“Prolazimo kroz traumatično razdobolje”

“Trenutno prolazimo kroz izrazito traumatično razdoblje – ono je započelo nestankom našeg dragog prijatelja, a nastavilo se kroz medijsku difamaciju i kojekakve lažne informacije koje svakodnevno dovode u pitanje naš integritet, moral i, što nam najteže pada, odnos prema našem prijatelju Mateju…”

Ovo su reči jednog od prijatelja nestalog Splićanina Mateja Periša, koji je sa njim kobne noći bio u Beogradu, u klubu “Gotik” u Beton Hali, a koje je napisao u mejlu redakciji “Blica“.

On je rekao da otkako je počela potraga za njihovim prijateljem, on i ostali Matejini drugovi dobijaju poruke neprimerenog sadržaja…

– Kulminacija svega je konstantno uznemiravanje i poruke neprimjerenog sadržaja koje primamo od trenutka kada je naš boravak u Beogradu postao naslovna priča – napisao je mladić.

Mladić je istakao da se on i ostali prijatelji trude da budu “maksimalna podrška Matejevoj porodici i istražnim organima koji rade na njegovom pronalasku”.

On je dodao i da veruje da će Mateja biti pronađen.

Podsetimo, Matej Periš nestao je u noći između 30. i 31. decembra kada je, u majici kratkih rukava, u žurbi, istrčao iz kluba “Gotik” u kom je bio sa prijateljima.

Mladić je prvo istrčao na ulicu i pokušao da zaustavi taksi, međutim u tome nije uspeo jer je vozilo već bilo zauzeto. Potom je nastavio da trči dalje Travničkom ulicom.

Prema nekim informacijama, sumnja se da je Splićanin potom ušao u vodu kod restorana “Savanova”, iz kojih razloga nije jasno, međutim ova informacija nije zvanično potvrđena, ali postoje snimci na kojima se naslućuje kako neko pliva na toj lokaciji.

Da li je u pitanju Mateja za sada nije jasno.

Prema nezvaničnim informacijama Matejev mobilni telefon poslednji put je lociran kod Ratnog ostrva, nekoliko stotina metara od restorana “Savanova” gde se veruje da je poslednji put snimljen.

Potraga za nestalim mladićem ušla je u 13. dan.

Kako je saopštio MUP Srbije, i danas se pretražju reka Sava i deo dunavskog akvatorija. U MUP-u navode da “neće stati dok ne pronađu nešto”.

Sneg koji pada već tri dana znatno otežava potragu, međutim policajci pretražuju i teren na kopnu, tako što napuštene objekte pretražuju termovizijskim kamerama.

U Beograd je doputovala i delegacija MUP Hrvatske kako bi se uputila u korake preduzete u potrazi za nestalim Splićaninom, a u prestonici je danima i mladićev otac koji je na konstantnoj vezi sa istražnim organima i koji je nekoliko puta naveo da se “kući ne vraća bez sina”.

Telefon Mateja Periša pronađen kod ratnog ostrva, stručnjaci smatraju da ima nade da je živ?

Original Article