Video spot i singl „Pjesma“ je ono što će zasigurno da uljepša i razvedri nadolazeće dječje zimske i hladne dane.

Lijepa dječja muzika, umjetnost, jedinstveni stihovi koji su se zajednički stvarali su bili inspiracija dedi Edi (Edib Čengić) da napiše ovaj interesantni tekst i muziku za singl Frtutma KIDS benda, za svoje unuke Edija i Unu.

Kadrovi za video spot snimali su se na nekoliko lokacija u centru grada. Omiljena lokacija, šetnica Edija i Une, ulica Maršala Tita, je bio njihov izbor za snimanje, a sve uz lagane zvuke muzike.

Prvi dan snimanja je „pokvarila“ kiša koja je počela da pada već nakon drugog kadra. Edi, Una i drugar Ali su se sa ekipom „sakrili“ od kiše u obližnji lokal. Kako kiša nije prestajala da pada reditelj Anis Mujanović je snimanje odgodio za sutradan, “poslije škole”. Drugi dan snimanje je protekao uz puno smijeha, zabave, ali i iznenađenja sa prolaznicima koji su radoznalo gledali šta se to „dešava“.

Poruka djeci je da ne zapostavljaju školu i klasično obrazovanje, ali da dosta mogu da nauče kroz muzičko obrazovanje i umjetnost. U narednom periodu možete očekivati još dosta pjesama i muzike od ovo dvoje mališana.

Također, njihov rad možete pratiti na društvenim mrežama poput Facebook-a, Instagram-a i Youtube-a.

The post NOVI SINGL FRTUTMOVACA: Lijepa dječja muzika appeared first on Express.

Original Article