FUDBALERI Partizana izgubili su od Genta u Humskoj sa 1:0 u prvoj utakmici plej-ofa Lige konferencija i iz ove perspektive plasman u Evropu nije blizu.

НОВИ ПОРАЗ ПАРТИЗАНА У ЕВРОПИ: Црно-бели изгубили од Гента, све се решава у Белгији

FOTO: Profimedia

Nije „parni valjak“ imao podršku navijača na ovom meču, pošto je UEFA kaznila klub. Uprkos tome domaćin je bolje ušao u utakmicu i imao dve odlične prilike preko Mateusa Saldanje koji nije bio precizan.

Stigla je kazna za to. Igrao se 16. minut kad je Sven Kums centrirao, a glavom mrežu Aleksandra Jovanovića zatresao Omri Gandelman.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

Do kraja prvog poluvremena nije bilo mnogo pravih prilika, pa samim tim se ni rezultat nije menjao.

Gosti su bili zadovoljni ishodom i nisu mnogo napadali. Kako se bližio kraj meča tako su crno-beli sve više pritiskali i u 76. minutu su mogli da dođu do izjednačenja.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

Bibars Natho je odlično uposlio Milana Lazarevića koji je izašao sam ispred Davija Rufa, ali je iz izgledne situacije šutirao visoko preko gola.

Partizan je do kraja utakmice napadao, no nije uspeo da poravna rezultat, iako je Đorđe Jovanović promašio kolosalnu šansu u samom finišu meča, pa sa golom zaostatka tim koji trenira Aleksandar Stanojević putuje u Belgiju na drugu utakmicu.

Ekipi iz Humske je ovo bio treći evropski susret u Beogradu i nije uspeo da postigne gol. Do sad je dao četiri pogotka, ali svaki kao gost.

Revaš meč je zakazan za sredu, 28. avgusta od 18 časova.

Partizan – Gent 0:1 (0:1)

Stadion: „FK Partizan“. Gledalaca: Bez publike. Sudija: Elčin Mesijev (Azerbejdžan). Strelac: Gandelman 16 (Gent).

Partizan (4-2-3-1): A. Jovanović – De Medina, Marković, Mujakić, Jurčević – Arijaga, Zahid (od 75. Natho) – Severina (od 75. Lazarević), Zubairu (od 64. Grimaldo), Goh (od 22. Kovač) – Saldanja (od 64. Đ. Jovanović).

Gent (4-2-1-3): Ruf – Gambor, Mitrović, Torunariga, Braun (od 46. Fortuna) – Kums (od 90+3. Gerkens), Delorž – Gandelman – Fadiga (od 67. Samois), Gudjonsen (od 46. Fernandez-Pardo), Surdez (od 67. Din).

Drugo poluvreme: Partizan – Gent 0:1

90+4′ – Kraj utakmice!

90′ – Utakmica je produžena za četiri minuta.

89′ – Neverovatno da ovo nije gol. Kovač je šutirao, lopta se odbila do Jovanović koji je šutirao iz blizine, no Ruf je uspeo i ovaj udarac da zaustavi.

87′ – Pokušava Partizan da izjednači, ali nema pravih šansi pred golom belgijskog kluba.

76′ – Samo što su ušli u igru pomenuti dvojac je odlično kombinovao. Izraelac je uposlio bivšeg igrača Vojvodine koji je iz odlične pozicije prebacio gol.

75′ – Još dve izmene u taboru crno-belih. Severina i Zahid su izašli, priliku su dobili Milan Lazarević i Bibars Natho.

72′ – Odbila se lopta do Zahida koji je šutirao iz prve. Ipak, vezista Partizana to nije uradio onako kako je želeo i lopta je otišla visoko preko gola.

64′ – Dvostruku izmenu pravi Aleksandar Stanojević. Saldanja i Ibrahim Zubairu su završili susret, a umesto njih su priliku dobili Đorđe Jovanović i Žoao Grimaldo.

58′ – Nije za sad ovo utakmica Saldanje. Odličnu dugu loptu je poslao Arijaga za Severinu, ovaj je video Brazilca koji je sa nekih 11 metara šutira iz prve i poslao loptu visoko preko gola.

57′ – Zapretio je domaćin, ali ništa više od toga. Šutirao je Zubairu iz daljine, no lopta je završila u naručju Rufa.

51′ – Nema uzbuđenja na startu drugog dela utakmice. Zanimljivo ovo je Partizanu treća evropska utakmica kod kuće i još uvek nije postigao gol.

46′ – Počelo je drugo poluvreme. Dve izmene izvršio je Vuter Vranken. On je priliku pružio Nunu Fortuni i Matijasu Fernandezu-Pardu, a utakmica je završena za Arčija Brauna i Andrija Gudjonsena.

Prvo poluvreme: Partizan – Gent 0:1

45+1′ – Kraj prvog poluvremena!

37′ – U sudijskoj beležnici se našao i Mario Jurčević. On je prvi fudbaler domaćeg tima koji je dobio žuti karton.

28′ – Umalo da bude 0:2. Okliznuo se Jovanović, no uspeo je nakako da dođe do lopte i spreči Surdea da poveća prednost.

27′ – Izveo je prvi korner Partizan, ali uspeli su gosti dobro da reaguju, te do promene rezultata nije došlo.

BORBA Sven Kums i Gajas Zahid/FOTO: Profimedia

22′ – Morao je Stanojević prinudno da menja. Zbog povrede je van terena izašao Jung Jun Gog, a umesto njega je ušao novajlija Stefan Kovač.

19′ – Nova opasnost po Partizan. Dobro je volej uhvatio Gandelman. Ipak, golman „parnog valjka“ je dobro intervenisao.

18′ – Prvi žuti karton na utakmici dobio je Arči Braun koji je neoprezno zaustvio Severinu. Iz te situacije je domaćin mogao da poravna rezultat, no udarac Mujakića je zaustavio Ruf.

16′ – GENT VODI! Bolje su crno-beli otvorili utakmicu, ali Belgijanci stižu do vođstva. Sven Kums je centrirao sa desne strane, a na drugoj strani se iskrao odbrani Omri Gandelman i glavom matirao Aleksandra Jovanovića.

11′ – Prva opasnost pred golom Partizana. Surde je centrirao sa leve strane, a malo je nedostajalo Gandelmanu da stigne do lopte. Bilo bi vrlo opasno po Jovanovića da je uspeo da šutira.

6′ – Još jedan pokušaj napadača domaćina. Dugo je vukao loptu, potom šutirao iz dobre pozicije, no lopta je otišla pored gola.

4′ – Veliku priliku nije iskoristio Saldanja. Golman gostiju Ruf je pogrešio, predao je loptu u noge Zahidu koji je proigrao Brazlica, čiji udarac je uspeo da zaustavi čuvar mreže belgijskog tima.

1′ – Počela je utakmica u Humskoj. Prvi su sa centra krenuli fudbaleri Genta.

Sastavi timova:

Partizan (4-2-3-1): A. Jovanović – De Medina, Marković, Mujakić, Jurčević – Arijaga, Zahid – Severina, Zubairu, Goh – Saldanja.

Gent (4-2-1-3): Ruf – Gambor, Mitrović, Torunariga, Braun – Kums, Delorž – Gandelman – Fadiga, Gudjonsen, Surdez.

Uoči meča:

Veliki problem za „parni valjak“ na ovom susretu može da bude to što će stadion u Humskoj biti prazan zbog kazne koju je izrekla UEFA.

Ipak, bez obzira na to izabranici Aleksandra Stanojevića će učiniti sve da izbore dobar rezultat pred revanš u Belgiji.

Trener Partizana na ovom meču neće moći da računa na Alda Kalulua koji je kažnjen zbog nediscipline i zbog toga je ostao van stroja.

Crno-beli i Gent su 2021. godine igrali u grupnoj fazi Lige konferencija. U Beogradu je bilo 0:1, dok u Belgiji nije bilo pobednika (1:1).

Podsetimo, bolji iz ovog dvomeča plasiraće se u treće po kvalitetu evropsko takmičenje i tako obezbediti bar šest utakmica.

Partizan je ovosezonski evropski put počeo od drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona i eliminisan je od Dinamo Kijeva (2:9), potom je od kluba iz Humske u trećoj rundi Lige Evrope bolji bio Lugano (2:3).

Revanš meč Gent – Partizan na programu je 29. avgusta od 18 časova.

BONUS VIDEO: NEVIĐENI SNIMAK SA DOČEKA OLIMPIJACA: Ovo će oduševiti sve Srbe!

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst