FUDBALERI Partizana izgibili su i u revnašu u Beogradu od Dinama iz Kijeva sa 3:0 u kvalifikacijama za Ligu šampiona i evropski put nastaviće u Ligi Evrope.

НОВИ ПОРАЗ ПАРТИЗАНА ОД ДИНАМА: Црно-бели европски пут настављају у квалификацијама за Лигу Европе (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

Ekipa iz Ukrajine je trijumfovala ukupnim rezultatom 9:2 i ide na megdan Rendžersu u nastavku borbe za plasman u najelitnije takmičenje.

Crno-beli nisu imali mnogo pravih prilika na ovoj utakmici. Nije ni Dinamo preterano pretio, ali iskoritio je greške rivala i postigao tri gola.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

Igrao se 17. minut kada je Andrej Jarmolenko doveo goste do prednosti. Veliku grešku napravio je Aldo Kalulu koji je napucao loptom Leonarda Ovusua, to je iskoristio iskusni fudbaler i bez problema matirao Aleksandra Filipovića.

Mogao je domaćin na samom startu drugog dela da poravna rezultat, ali pokušaj glavom Mateusa Saldanje zaustavila je stativa. Nije imao sreće Brazilac u toj situaciji.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

Dinamo je drugi gol postigao u 68. minutu. Sa bele tačke je precizan bio Vladimir Vanat. Njega je prethodno u kaznenom prostoru oborio Svetozar Marković. Golman Partizana je pročitao stranu, no bio je to precizan udarac napadača gostiju.

Kijevljani su uspeli da postignu i treći gol. Vladislav Dubinčak je dobio sjajnu loptu u prostor, primetio je usamljenog Oleksanra Karavaeva na drugoj strani, uposlio ga je, a ovom nije bilo teško da se upiše u strelce.

Partizan već narednog četvrtka igra novu utakmicu u Evropi. U Humskoj će gostovati švajcarski Lugano koga je Fenerbahče eliminisao iz Lige šampiona ukupnim rezultatom 6:4.

Partizan – Dinamo 0:3 (0:1)

Stadion: „FK Partizan“. Gledalaca: Bez publike. Sudija: Marijan Barbu (Rumunija). Strelci: Jarmolenko 17, Vanat 68 pen, Karavaev 90+3. (Dinamo).

PARTIZAN (3-4-2-1): A.Jovanović – Filipović (od 83. De Medina), Mujakić, Marković – Lazarević, Zahid (od 65. Natho), Ovusu, Jurčević (od 79. Antić) – Goh (od 65. Trifunović), Kalulu (od 65. Severina) – Saldanja.

DINAMO (4-3-3): Buščan – Karavaev, Popov, Diačuk (od 54. Bilovar), Dubinčak – Pihaljonok, Bujalski (od 70. Andrijevski), Šaparenko (od 70. Lonvajk) – Jarmolenko (od 70. Kabaev), Vanat (od 78. Suprijaga), Volosin.

Drugo poluvreme: Partizan – Dinamo Kijev 0:3

90+5′ – Kraj utakmice!

90+3′ – NOVI GOL! Dobru loptu prostor je dobio Dubinčak, video je da je na drugoj strani sam ostao Karavaev kome nije bilo teško da se upiše u strelce.

90′ – Utakmica je produžena za pet minuta.

87′ – Postigao je Dinamo treći gol preko Popova. Ipak, pogodak defanzivca Kijevljana je opravdano poništen zbog ofsajda.

80′ – Od trenutka kad su gosti postigli drugi pogodak nema mnogo uzbuđenja u Humskoj!

69′ – DINAMO POSTIŽE NOVI GOL! Siguran sa bele tačke bio je upravo Vanat. Jovanović je pročitao stranu, ali bio je to precizan udarac.

67′ – Oborio je Svetozar Marković Vladimira Vanata u kaznenom prostoru i sudija Barbu je pokazao na belu tačku za goste.

65′ – Trostruku izmenu pravi Aleksandar Stanojević. Iz igre su izašli Aldo Kalulu, Gajas Zahid i Jung jug Goh, a prliku su dobili Ksander Severina, Bibars Natho i Nemanja Trifunović.

58′ – Prvi žuti karton na utakmici dobio je Aleksandar Filipović zbog povlačenja za dres poritvničkog igrača.

57′ – Izveo je slobodan udarac Zahid. Probao je iskosa sa leve strane, ali to je uradio veoma loše i do promene reztultata nije došlo.

53′ – Prekinuta je utakmica na krtako u Beogradu. Utakmicu neće moći da nastavi Đačuk koji je nezgodno pao na rame nakon duela sa Saldanjom i on je iznet sa terena. Njega je zamenio Kristjan Bilovar.

47′ – Jurčević je centrirao sa levog boka, a Saldanja glavom pogodio dalju stativu. Nije Brazilac imao sreće…

Mateus Saldanja/FOTO: M. Vukadinović

46′ – Počelo je drugo poluvreme u Humskoj!

Prvo poluvreme: Partizan – Dinamo Kijev 0:1

45+1′ – Završen je prvi deo meča u Humskoja!

45′ – Prvo poluvreme produženo je za jedan minut.

44′ – Zahid je izveo korner, skočio je Saldanja, ali lopta je otišla visoko preko gola Buščana.

33′ – Oprobao je udarac i Mikola Šaparenko. Ipak, njegov pokušaj sa 16 metara završio je preko gola domaćeg tima.

24′ – Treći korner izveo Partizan, ali opet nije bilo opasnosti po Buščana, pa i dalje ostaje rezultat 0:1.

20′ – Dobar napad crno-belih. Lazarević je centrirao, Kalulu je glavom šutirao, ali pored gola. Nije to baš bila dobra situacija i deluje da nije mogao bolje iz takve pozicije.

16′ – DINAMO VODI! Veliku grešku napravio je Aldo Kalulu. On je napucao loptom Leonarda Ovusua koja se odbila do Andreja Jarmolenka koji je izašao sam ispred Aleksandra Jovanovića i nije mu bilo teško da ga savlada.

16′ – Molgo je biti mnogo opasnije po Kijevljane. Kalulu je dugo vukao loptu, odlučio se potom na udarac, no bio je izblokiran.

11′ – Izveo je Partizan prvi korner, ali još jednom su igrači tima iz Ukrajine dobro reagovali i izbacili loptu iz kaznenog prostora.

6′ – Izveo je Jurčević slobodan udarac iskosa se desne strane. Ipak, odbrana Dinama je bila dobro postavljena i nije dozvolila opasnost po Buščana.

1′ – Počela je utakmica u Beogradu!

Sastavi timova:

PARTIZAN (3-4-2-1): A.Jovanović – Filipović, Mujakić, Marković – Lazarević, Zahid, Ovusu, Jurčević – Goh, Kalulu – Saldanja.

DINAMO (4-3-3): Buščan – Karavaev, Popov, Diačuk, Dubinčak – Pihaljonok, Bujalski, Šaparenko – Jarmolenko, Vanat, Volosin.

Uoči meča:

Crno-beli su u prvom meču koji je odigran u poljskom Lublinu ubedljivo poražen sa 2:6 i deluje kao nemoguća misija da „parni valjak“ to može da nadoknadi.

Takođe, izabranici Aleksandra Stanojevića neće imati podršku sa tribina pošto je klub iz Humske kažljen i stadion će biti prazan.

Ukoliko Partizan bude eliminisan u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igraće protiv švajcarskog Lugana. U slučaju da napravi veliko čudo odmeriće snage sa Rendžersom u nastaku puta ka najelitnijem takmičenju.

Podsetimo, crno-beli u dorbom raspoloženju ulaze u ovaj duel pošto su prethodnog vikenda u Superligi Srbije pobedili Jedinstvo iz Uba sa 4:0.

BONUS VIDEO: SADA JE SVE JASNO: Evo šta ruski navijači stvarno misle o Kosovu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst