Vrata startap zajednice u Srbiji ponovo se otvaraju ka Univerzumu! Nakon dva kruga uspešnog lansiranja startapa, zvanično je otvoren treći ciklus programa Univerzum koji je pokrenula kompanija Mozzart. Program je namenjen timovima čiji je proizvod iz oblasti zabave, sporta i rekreacije, marketinga, poslovnih procesa, finansija i zelene ekonomije u fazi finalne pripreme za izlazak na tržište, a nedostaje im podrška za prve korake ka njemu.

Prijave su otvorene na sajtu univerzum.info do 7. maja 2024. godine, a izabrane startape tokom četvoromesečnog programa očekuje mentorska podrška u skladu sa potrebama tima, usko fokusirane edukacije, niz aktivnosti, događaja i mogućnosti korišćenja besplatnog prostora za rad. Najbolji tim biće nagrađen sa 20.000 evra, dok će još dva tima koja pokažu napredak i posvećenost dobiti po 5.000 evra za podršku u daljem radu.  

Univerzum će timove voditi kroz proces do lansiranja proizvoda, prikupljanja povratnih informacija sa tržišta i akviziciju prvih korisnika. Takođe, izabrani startap timovi će, osim obezbeđenog prostora za rad, dobiti i priliku da na završnom događaju predstave svoje ideje investitorima.

Za program mogu da se prijave timovi od minimum dva člana, barem jedan član mora biti državljanin Republike Srbije, a čija kompanija u momentu prijavljivanja nije starija od tri godine. U programu mogu učestvovati i neformalni timovi koji u trenutku prijavljivanja i tokom učešća nisu registrovano pravno lice.

https://www.youtube.com/watch?v=eBYIPXpYmc4 

Tokom prošlogodišnjeg ciklusa pobeda je pripala timu „Match IT” koji je razvio platformu za bržu i kvalitetniju regrutaciju IT kadrova, dok su ostali timovi tokom trajanja programa kroz mentorsku podršku unapredili svoje proizvode. Kompanija Mozzart i ove godine projekat Univerzum realizuje u saradnji sa ICT Hubom.

Post Views: 31

Originalni tekst